ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος υπεξαιρούσε χρήματα από το Παρακαταθηκών και Δανείων

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος υπεξαιρούσε χρήματα από το Παρακαταθηκών και Δανείων

Τέλος στην παράνομη δράση δικηγόρου, ο οποίος καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά, εκταμίευε μεγάλα χρηματικά ποσά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δήθεν για λογαριασμό των πελατών του, έθεσε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη 40χρονος δικηγόρος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία, για «Πλαστογραφία», «Απάτη», «Κλοπή» και παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο 40χρονος «εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και την δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες που αφορούσαν σε ποσά που έχουν καταθέσει πελάτες του στο πλαίσιο επιβολής περιοριστικών μέτρων (εγγυήσεων) ή κατασχέσεων στην προδικασία, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις κατά τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των εγγυήσεων προς τους κατηγορουμένους. Στη συνέχεια, συντάσσοντας πλαστά πληρεξούσια και χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες συμβολαιογράφου, εμφανίζονταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και λάμβανε τα επιστρεφόμενα χρήματα.

Στο πλαίσιο της έκνομης δραστηριότητας του δικηγόρου, η οποία εντοπίζεται χρονικά από τον Ιούνιο του 2014, ο 40χρονος επισκέφθηκε τρεις φορές το προαναφερόμενο χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα και απέσπασε παράνομα το χρηματικό ποσό των 9.150 ευρώ, ενώ συνελήφθη χθες (06-10-2014) τη στιγμή που έλαβε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 2.415 ευρώ, για ανάλογη περίπτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.