Όργιο φημών: Ύποπτο περιστατικό για μόλυνση με έμπολα στο “Αμαλία Φλέμινγκ” αλλά δεν επιβεβαιώνεται

Όργιο φημών: Ύποπτο περιστατικό για μόλυνση με έμπολα στο “Αμαλία Φλέμινγκ” αλλά δεν επιβεβαιώνεται

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες για δύο πιθανά κρούσματα του ιού εμπολα στην Ελλάδα, αλλά δεν επιβεβαιώνονται οι σχετικές πληροφορίες.

Oι μη διασταυρωμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο άτομα “ύποπτα” για μόλυνσή τους από τον ιό φέρεται να έχουν να έχουν νοσήσει επί ελληνικού εδάφους και βρίσκονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”.

Υποτίθεται ότι επρόκειοτ για μία Κινέζα τουρίστρια που εντοπίστηκε ότι ασθενεί στην Σαντορίνη και του Ελληνα ιατρού που την εξέτασε. Το όνομα του ιατρού βρίσκεται σε γνώση του defencenet.gr, αλλά επιφυλασσόμαστε να το δημοσιεύσουμε καθώς πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Η πληροφορίες αναφέουν ότι μεταφέρθηκαν πριν δύο ή τρεις ημέρες αεροπορικώς με πτήση της ΠΑ από το νησί με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εν τέλει έγινε η αεροδιακομιδή της Κινέζας με αεροσκάφος C-130 από την Σαντορίνη, αλλά δεν πάσχει από έμπολα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες υγείας της Γαλλίας μετά από ύποπτο κρούσμα ανάμεσα στο προσωπικό νοσοκομείου, του οποίου τα συμπτώματα προσομοιάζουν εκείνα του έμπολα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια νοσοκόμα, ενδέχεται να έχει προσβληθεί από το ιό αφού, φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με μία άλλη νοσοκόμα από την ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα» στη Λιβερία.

Η νοσοκόμα έχει μεταφερθεί στο σπίτι της για λόγους ασφαλείας και λαμβάνει τη νοσηλεία εκεί. Αν διαπιστωθεί οτι έχει προσβληθεί από τον ιό, θα είναι το πρώτο κρούσμα στην Γαλλία.

Η κατάσταση της υγείας της 44χρονης ισπανίδας νοσοκόμας, της Τερέσα Ρομέρο, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται.

«Η κλινική της κατάσταση έχει επιδεινωθεί, αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες έπειτα από τις σαφείς οδηγίες της ασθενούς», είπε η Γιολάντα Φουέντες, στέλεχος του νοσοκομείου Κάρολος Γ’ όπου έξι άνθρωποι περιλαμβανομένης της νοσοκόμας νοσηλεύονται σε απομόνωση.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των New York Times, τρία ακόμη άτομα από το νοσοκομείο που εργάζεται η νοσηλεύτρια έχουν μπει σε καραντίνα.

Περίπου 80 άτομα βρίσκονται υπό συνεχή επίβλεψη στην Ισπανία ώστε να διαπιστωθεί αν θα εκδηλώσουν συμπτώματα του Έμπολα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.