ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μία σπείρα έκλεψε 77 αγροτικά φορτηγάκια στη βόρεια Ελλάδα

Μία σπείρα έκλεψε 77 αγροτικά φορτηγάκια στη βόρεια Ελλάδα

Συνολικά 77 (!) αγροτικά φορτηγάκια είχε κλέψει από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας μια σπείρα 28 κακοποιών που δρούσαν οργανωμένα από τον Σεπτέμβριο του 2012 ως τα τέλη Μαρτίου φέτος! Παραποιούσαν τα στοιχεία των οχημάτων ή τα διέλυαν και τα πωλούσαν ολόκληρα ή ως ανταλλακτικά, με αποτέλεσμα τα κέρδη τους να ξεπερνούν τα 1.000.000 ευρώ!

Τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας, ηλικίας από 25 ως 35 χρόνων, έδιναν κατευθύνσεις στους υπόλοιπους 24 συνεργούς τους, που εντόπιζαν τα αγροτικά χρησιμοποιώντας νοικιασμένα οχήματα ή ιδιοκτησίας συγγενών τους και στη συνέχεια τα έκλεβαν και τα μετέφεραν είτε στη Θεσσαλονίκη ή σε ένα χωριό των Τρικάλων, όπου τα διέλυαν ή τα διέθεταν σε αγοραστές με στοιχεία άλλων νόμιμων αυτοκινήτων. 

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης που εξάρθρωσαν την σπείρα, τα μέλη της είχαν κλέψει 20 αγροτικά στην Θεσσαλονίκη, 15 στην Πιερία, εννέα στη Χαλκιδική, επτά στη Λάρισα, επτά στην Καρδίτσα, πέντε στην Ημαθία, τέσσερα στα Γρεβενά, τρία στην Κοζάνη, δύο στα Τρίκαλα, δύο στη Ροδόπη και από ένα σε Φθιώτιδα, Καβάλα και Καστοριά! 

Στη μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ενός 47χρονου μέλους της σπείρας βρέθηκε μεγάλος αριθμός μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, 26 κινητήρες και 35 πλαίσια αυτοκινήτων, των οποίων το καθεστώς κατοχής ερευνάται. Κατασχέθηκαν ακόμη τιμολόγια και δελτία αποστολής για την αγορά 13 οχημάτων ως ανταλλακτικά, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται. Τέλος, κατασχέθηκαν έξι Ι.Χ. φορτηγά, τέσσερα από τα οποία αναγράφονταν στα παραστατικά, ενώ τα υπόλοιπα δύο έφεραν μη αναγνωρίσιμους αριθμούς κινητήρων. 

Σε βάρος των τεσσάρων αρχηγικών μελών της οργάνωσης και στους 24 συνεργούς τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με κατηγορίες κατά περίπτωση για  συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. 

Φαίνεται, όμως, ότι τα χιλιάδες ευρώ από τις πωλήσεις κλεμμένων οχημάτων και ανταλλακτικών δεν έφταναν σε δυο από τους αρχηγούς της σπείρας, ηλικίας 30 και 32 χρόνων, οι οποίοι μαζί με άλλα πέντε άτομα είχαν χτυπήσει μια 28χρονη στις 16 Αυγούστου και της είχαν αρπάξει… 200 ευρώ! Γι’ αυτή την υπόθεση σχηματίστηκε σε βάρος τους ξεχωριστή δικογραφία για ληστεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.