ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο λογιστής κρατούσε τις εισφορές για τον εαυτό του

Ο λογιστής κρατούσε τις εισφορές για τον εαυτό του

«Έπεσε από τα σύννεφα» ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών από την Ιαλυσό της Ρόδου, όταν του κοινοποιήθηκε από την αρμόδια ΔΟΥ ειδοποίηση για κατάσχεση της περιουσίας του, λόγω οφειλών προερχομένων από μη καταβολή φόρου εισοδήματος των ετών 2006, 2007 και 2008, συνολικού ποσού 12.114,67 ευρώ.

Έκπληκτος μετέβη στην εφορία, όπου διαπίστωσε ότι ο λογιστής του είχε μεν υποβάλει, ως όφειλε, τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, πλην όμως, αν και είχε ζητήσει και είχε εισπράξει τα ποσά των αναλογούντων φόρων, δεν τα είχε καταβάλει.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας στο λογιστή του, ο δεύτερος φέρεται να οικειοποιήθηκε παρανόμως το εν λόγω ποσό και κατόπιν, εν αγνοία του μηνυτή, υπέγραψε δύο ρυθμίσεις οφειλών τις οποίες και πάλι δεν τήρησε.

Όπως αποκαλύπτεται, ο λογιστής δεν αρνήθηκε ότι είχε εισπράξει τα χρήματα των φόρων, προέβαλε όμως ως δικαιολογία, ότι τα χρησιμοποίησε για κάποια έκτακτη ανάγκη του και σκόπευε να καταθέσει εμπρόθεσμα τις οφειλές του. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών της οικονομικής κρίσης, δεν μπόρεσε να εισπράξει χρήματα, που του οφείλονταν ώστε να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα.

Η δικαιολογία αυτή όχι μόνον δεν έπεισε τον μηνυτή, αλλά αντίθετα του κίνησε την υποψία ότι ενδεχομένως κάτι ανάλογο είχε πράξει και με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.

Ετσι, επισκεπτόμενος το ΔΗΦΟΔΩ, ανακάλυψε, ότι ο μηνυόμενος δεν είχε καταβάλει ποτέ κανένα ποσό φόρου και ότι υπήρχαν οφειλές του των ετών 2004, 2005, 2006 και 2007, οι οποίες ανέρχονταν σε ποσό 2.637,68 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων ύψους 1.746,48 ευρώ και συνολικά ποσού 4.384,16 ευρώ.

Αλλά και η επίσκεψή του στο ΙΚΑ, έφερε στο φως οφειλές εργοδοτικών εισφορών των ετών 2005 – 2010 ύψους 15.379,14 ευρώ πλέον προσαυξήσεων ύψους 7.870,55 ευρώ και συνολικά ποσού 23.249,69 ευρώ, οι οποίες σήμερα ανέρχονται στο  ποσό των 36.940,92 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.