ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και προβλήματα κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, αποχαιρετά η Κρήτη το 2014.

Οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν τη νύχτα στη δυτική Κρήτη, ενώ και στην ανατολική με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν οι βροχές να δυναμώνουν.

Η κακοκαιρία, βρίσκει τον κρατικό μηχανισμό σε τοπικό επίπεδο σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί και ζημιών στο οδόστρωμα, κυρίως της δυτικής Κρήτης, όπως επίσης τις συνθήκες οδήγησης δυσχεραίνει η περιορισμένη ορατότητα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Τα προβλήματα

Ο μεγαλύτερος όγκος των προβλημάτων καταγράφεται αυτήν την ώρα στο νομό Χανίων, λόγω κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σημαντική φθορά στο οδόστρωμα έχει σημειωθεί στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Αγιά Χανίων με τον Ομαλό, ενώ κατολισθήσεις έχουν αναφερθεί στις Σίσσες, στο Μπαλί και σε τμήματα του επαρχιακού δρόμου Χανίων-Κισσάμου. Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο νότιο άξονα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλαιόχωρας.

Προβλήματα δεν έχουν αναφερθεί σε άλλα σημεία του νησιού, όπως διαβεβαιώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου που παραμένει σε επιφυλακή.

Προειδοποιήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται σήμερα στο Νομό, με κύρια χαρακτηριστικά τις ραγδαίες βροχές και τις καταιγίδες, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προειδοποιεί ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας, και ότι από το πρωί διάφοροι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω ολισθηρότητας, ενώ διάφορες περιοχές των Χανίων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τα σήματα τροχαίας.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων έχουν ήδη πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παρέμβουν άμεσα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία».

Μέριμνα για τους άστεγους

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των χαμηλών θερμοκρασιών, το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, όπως ανακοινώθηκε από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας θα λειτουργήσει και τη νύχτα. Το κέντρο υποδοχής βρίσκεται στη Λ. Ικάρου 121 -έναντι της ΣΕΑΠ- (τηλ.2810 229944). Με τη συνδρομή εθελοντών, θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσφέροντας φαγητό, ζεστασιά και φροντίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.