ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Norman Atlantic: Έφθασαν στον Ελ. Βενιζέλος 107 διασωθέντες [εικόνες, βίντεο]

Norman Atlantic: Έφθασαν στον Ελ. Βενιζέλος 107 διασωθέντες [εικόνες, βίντεο]

Προσγειώθηκε λίγο μετά τις 15:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος της Aegean Nόστος που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά από το Μπρίντιζι στην Αθήνα των διασωθέντων του Norman Atlantic.  Και κάπως έτσι η πολυήμερη Οδύσσεια για 107 ακόμη Ελληνες επιβαινόντες του πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής έφθασε στο τέλος της.

Η πτήση είχε αρχικά προγραμματιστεί να απογειωθεί από την Ιταλία το πρωί, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Πρίντιζι και έτσι αναβλήθηκε για λίγο αργότερα.

Στο αεροδρόμιο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς συγγενείς και φίλοι είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχθούνς τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτό που τόνιζαν οι διασωθέντες είναι ότι υπήρχε κακός συντονισμός από πλευράς του πληρώματος του μοιραίου πλοίου, αλλά και ότι δεν έφταναν οι καμπίνες για όλους.

Στη συνέχεια η Aegean με δικές της πτήσης, το κόστος των οποίων αναλαμβάνει ολοκληρωτικά, θα προωθήσει στον ακριβή τους προορισμό τους όλους τους διασωθέντες του Norman Atlantic. Ήδη για την πτήση προς Θεσσαλονίκη επιστρατεύτηκε μεγαλύτερο αεροπλάνο, ώστε να επιβιβαστούν και 25 από τους διασωθέντες με προορισμό την συμπρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, έφθασε στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας και το πλοίο «Aby Jeannette» το οποίο μετέφερε διασωθέντες από το «Νorman Atlantic». Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη  η διαδικασία ταυτοποίησης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε αυτό βρίσκονται 26 Έλληνες.

Παράλληλα, στην επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική ενεργούν αυτή την ώρα ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.