Πρωτοφανής πρόκληση: Ο ισλαμιστής δήμαρχος μεγάλου δήμου της Ξάνθης απαιτεί να “εξοριστεί” ο Αη Βασίλης!

Πρωτοφανής πρόκληση: Ο ισλαμιστής δήμαρχος μεγάλου δήμου της Ξάνθης απαιτεί να “εξοριστεί” ο Αη Βασίλης!

Mετά την … “δίκη” του Αη Βασίλη από φανατικούς ισλαμιστές στην Τουρκία, τώρα μας προέκυψε κι ένας Ελληνας … φανατικός βλαξ μάλλον: Ο Ελληνας δήμαρχος του μειονοτικού δήμου της Μύκης Ξάνθης, Τζεμίλ Καπσά, διαμαρτυρήθηκε στη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι τα νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έκαναν τις σχολικές γιορτές για τα Χριστούγεννα, με ντυμένους Αϊ Βασίληδες.

Και αυτό δεν ήταν σωστό γιατί προσέβαλε την … ισλαμική θρησκεία!

Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Διαβεβαιώνει δε, ότι “σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά λέει ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Αϊ Βασίλη”.

Κάποιος να του εξηγήσει ότι η επίσημη θρησκεία της χώρας βάσει του Συντάγματος είναι (ακόμα…) η χριστιανική ορθόδοξη πίστη.

Και ότι η συνθήκη της Ζυρίχης δεν απαγορεύει τον εορτασμό των Χριστουγέννων και κυρίως του μηνύματος αγάπης που περιέχει, στα Ελληνόπουλα. Οποιουδήποτε θρησκεύματος.

Και εν τέλει, αν έχει αντιρρήσεις μπορεί να πάει στη Τουρκία και … να δικάσει τον Αη Βασίλη!

Ο δήμος Μύκης προέκυψε από την συνένωση του προϋπάρχοντος δήμου Μύκης και των Κοινοτήτων Σατρών, Κοτύλης και Θερμών του νομού Ξάνθης.

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 633,3 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 15.540 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου είναι η Σμίνθη, ενώ κωμοπόλεις του δήμου είναι ο Εχίνος και ο Κένταυρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό κατοίκων που είναι μουσουλμάνοι Πομάκοι. Δηλαδή δεν είναι καν τουρκικής καταγωγής. Αυτό για να πληροφορηθούν κάποιοι την δουλειά που κάνει το τουρκικό προξενείο στην περιοχή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.