ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δίωξη του εκδότη και των δύο “δημοσιογράφων”με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου

Δίωξη του εκδότη και των δύο “δημοσιογράφων”με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου

Με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ακόμη και την ποινή των ισοβίων, διώκονται πλέον οι τρεις κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι για την ζοφερή υπόθεση των εκβιασμών, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση χρεώθηκε στον 1ο ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα εμφανιστούν για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι για τα αδικήματα (κακουργήματα) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση και δωροδοκία.

Από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και η οποία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να απειλούν την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου – τη γυναίκα που αποκάλυψε την υπόθεση – χρησιμοποιώντας ακόμη και το παιδί της, προκειμένου να πάρουν ένα μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής δαπάνης.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναδεικνύουν σειρά εντύπων και ιστοσελίδων που φαίνεται να είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους ώστε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος κυρίως εισηγμένων εταιριών να αποκομίζει οικονομικά οφέλη με χρήματα που δικαιολογούνταν ως διαφημιστικές προβολές.

Οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν από τα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» ντοσιέ και φακέλους με πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, ατζέντα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις. Σε μια από αυτές αναφέρεται: «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.3396 ευρώ». Ακόμη κατασχέθηκαν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πρωτοσέλιδα της εφημερίδα της «Ακρόπολης», σελίδες με εμβάσματα από τραπεζικό λογαριασμό του Μαυρίκου σε τρίτα πρόσωπα, σελίδες – προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρίες (ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα) αλλά και το υλικό από κάμερες από κλειστό κύκλωμα καταγραφής.

Ακόμη, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι και εφημερίδα «Ακρόπολης» είχαν καταφέρει να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από διαφημίσεις, όπως προκύπτει από τιμολόγια και άλλα σχετικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης.

«Σε έχουν λοκάρει»

Συγκεκριμένα, η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ στην αναφορά της – η οποία και έδωσε το έναυσμα για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της απίστευτης αυτής υπόθεσης – περιγράφει συνάντηση που είχε με τον Παν. Μουσσά και τον Φράγκου, κατά την οποία ο Παν. Μουσσάς σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της είπε: «Να δώσεις χρήματα από το μπάτζετ της ΕΥΔΑΠ στο Μαυρίκο της «Ακρόπολης» για να τον χρησιμοποιήσεις αναλόγως και να μην γράφει αρνητικά για την ΕΥΔΑΠ». Ακόμη, η κ. Κάτζου αναφέρει πως ο Παν. Μουσσάς της είπε ότι «στη Νέα Δημοκρατία σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές….Μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σου διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις ως υπεύθυνη επικοινωνίας και παρακολουθούν τα τηλέφωνα σου και την προσωπική σου ζωή».

Σε ερώτηση της κ. Κάτζου προς τον Π. Μουσσά για το ποίοι είναι οι μιντιακοί κύκλοι που την έχουν στοχοποιήσει εκείνος της απαντά: «Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει (στοχοποιήσει) από τη ΝΔ».

Και συνεχίζει περιγράφοντας η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ: «Αμέσως μετά μου είπε «κάτσε λίγο πίσω χωρίς όμως να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα , έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου». Επιπλέον, επισημαίνει πως ο Π. Μουσσάς της είχε πει: «αναμένεται επίθεση κανόνισε τη συνάντηση που είπαμε αύριο». Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος « εννοούσε να ενεργήσω ώστε να οριστεί το ραντεβού του Μουσσά με τον Γιάννη Μπενίση, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ώστε να τον πείσει να δώσουμε χρήματα στον Μαυρίκο εκδότη της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ για να μην χτυπάει την Attica Bank και εμμέσως στην ΕΥΔΑΠ η οποία συμμετείχε στην αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζα».

Η κατάθεση Μπενίση

Στην προανακριτική του κατάθεση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίσης αναφέρει: «Το διαφημιστικό της ΕΥΔΑΠ για το 2016 είναι 1,5 εκατ. Αυτό βέβαια το ποσό δαπανάται και για την προβολή και την επικοινωνία της εταιρείας. Έχω ενημερωθεί ότι ο Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος, εκβίαζαν την Κ.Α., ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε μένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα από το προαναφερόμενο μπάτζετ και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν ότι θα αρθρογραφήσουν συκοφαντικά τόσο ώς προς το πρόσωπό μου όσο και προς την Α.Κ.».

Η κατάθεση του κ. Μπενίση

Οι καταθέσεις της κας Κάτζου

Η 1η κατάθεση:

Η 2η κατάθεση:

Η 3η κατάθεση:

Η 4η κατάθεση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.