Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Σαρωνικό. Δεκάδες σεισμοί έχουν αναστατώσει την Αίγινα αλλά και τα νότια προάστια της Αττικής, άλλοτε πιο αισθητοί άλλοτε όχι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών πάνω από 20 σεισμοί έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 3 μέρες με πιο ισχυρό έναν μεγέθους 3,1 Ρίχτερ που έγινε στις 18:10 σήμερα, με το εστιακό βάθος του σεισμού μόλις τα 5 χιλιόμετρα.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα σε αυτά τα επίπεδα, έχει προκαλέσει ανυσηχία, καθώς  τα σεισμικά ρήγματα σε αυτή την περιοχή “δείχνουν διάθεση” να εκτονωθούν, αλλά αυτό δεν γίνεται δυνατό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλος σεισμός.

Δείτε την εικόνα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών που δείχνει την σεισμική δραστηριότητα.

Καταγραφή Καταγραφή1

Tαυτόχρονα βυθίστηκαν στο σκοτάδι  μετά τους σεισμούς, μεγάλες περιοχές των νοτίων προαστίων και του Πειραιά, ενώ στους δρόμου επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφού δεν λειτουργούν τα φανάρια στους δρόμους.

Ταυτόχρονα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί βροχή τηλεφωνημάτων για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. 

Το μπλακ άουτ προκλήθηκε μετά από φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ σε ένα κτίριο στο οποίο γίνονταν εργασίες. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε, ωστόσο, είχε ως συνέπεια τη διακή της ηλεκτροδότησης σε πολύ μεγάλη περιοχή από την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά, τα Πετράλωνα, το Φάληρο και άλλες γειτονιές των νοτίων προαστίων.

Τα φανάρια στους δρόμους της περιοχής, αλλά και γειτονικών, όπως τα Πετράλωνα, το Νέο Φάληρο, ο Ταύρος και η Χαμοστέρνας, σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος.

Παράλληλα, η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 40 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, καθώς η ξαφνική διακοπή του ρεύματος βρήκε πολλούς πολίτες εντός των θαλάμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν το χρόνο που θα χρειαζόταν για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση.