ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρωτοφανές: Εν μέσω της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 άλλο ένα σκάφος με 130 αλλοδαπούς έφτασε ανενόχλητο μέχρι το Ιόνιο!

Πρωτοφανές: Εν μέσω της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 άλλο ένα σκάφος με 130 αλλοδαπούς έφτασε ανενόχλητο μέχρι το Ιόνιο!

Σκάφος στο οποίο επιβαίνουν 130 μετανάστες από την Αφρική εντοπίστηκαν από σκάφος του λιμενικού σώματος κοντά στην παραλία της Μεθώνης. Οι αναζητήσεις βάσει μαρτυριών είχαν ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κάποιοι από τους επιβαίνοντες αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται έχουν επικοινωνήσει με τον Διεθνή Αριθμό Βοήθειας 112 και έχουν δώσει στοιχεία για την κατάστασή τους και κατά προσέγγιση για τη θέση τους.

Είναι απίστευτο, πώς πέρασαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς εν μέσω της πανεθνικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016, με όλο το Ναυτικό αναπτυγμένο σε Αιγαίο και Ιόνιο, αλλά και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της δυτικής Κρήτης, με την Αεροπορία να εκτελεί σε όλο το FIR Αθηνών, δυτικά και ανατολικά επιχειρήσεις.ων τουρκικών υποβρυχίων που έχουν κατασκευάσει βάση στην Αλβανία, ενώ όλο και συχνότερα εμφανίζονται τουρκικά πολεμικά στην περιοχή,

Ενα τέτοιο σκάφος θα έπρεπε να εντοπιστεί αμέσως. Αλλωστε οι περιοχές του Ιονίου, έχουν κριθεί ως προνομιακός χώρος δράσης των τουρκικών υποβρυχίων που εδρεύουν σε βάση της Αλβανίας!

Χθες στην Ανατολική Μάνης έφτασαν 45 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι εντοπιστήκαν να περιφέρονται σε επαρχιακούς δρόμους κοντά σε βραχώδη ακτή στην οποία είχαν αποβιβαστεί από βάρκα! 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 45 συνολικά άτομα εντοπίστηκαν από λιμενικούς και αστυνομικούς σε διάφορα σημεία των επαρχιακών οδών των οικισμών Κοκκάλας, Κότρωνα και Νυφίου του δήμου Ανατολικής Μάνης, καθώς επίσης και σε βραχώδη ακτή, μεταξύ των περιοχών Κοκκάλας και Αγίου Κυπριανού.

Και αυτοί πέρασαν μέσα από το “δίχτυ” που έχει στήσει στο Αιγαίο το ΠΝ, αλλά και η Αεροπορία, με όλα τα μέσα επιτήρησης που διαθέτουν και υποτίθεται λόγω της άσκησης ήταν σε συναγερμό.

Τη νύχτα οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες έκαψαν πέντε κοντέινερ, που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι, καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου στον καταυλισμό της Σούδας της Χίου.

Τα κοντέινερ, που βρίσκονται έξω από τον κύριο χώρο του καταυλισμού, στην περιοχή της παραλίας, είχαν μέσα κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό και άλλα υλικά για τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, που φιλοξενούνται στον καταυλισμό.

Από τις υψηλές θερμοκρασίες έλιωσαν, επίσης, κάποιες σκηνές, που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία και στις οποίες διαμένουν όσοι καταφθάνουν το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Η αναστάτωση και τα επεισόδια από μετανάστες ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα, αμέσως μόλις άρχισε να βρέχει, αλλά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε την επέκτασή τους.

Ωστόσο, μετά τη μία και μισή, οπότε και απομακρύνθηκαν τα ΜΑΤ, που βρίσκονται στην περιοχή της Σούδας, τα επεισόδια επανελήφθησαν, με επιθέσεις και εν τέλει κάποιοι έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ.

Η Πυροσβεστική έφτασε γύρω στις τρεις στον χώρο, αλλά δυσκολεύτηκε η επέμβασή της από τις πέτρες που πετούσαν ορισμένοι μετανάστες, ενώ γύρω στις 3:15 έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που επενέβησαν και μάλιστα έγιναν και δεκαπέντε προσαγωγές από την αστυνομία και τρεις συλλήψεις από το λιμεναρχείο Χίου, το οποίο και επενέβη αφού ο χώρος είναι στην παράκτια ζώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πυροσβεστική επενέβη με 7 άνδρες και τρία οχήματα και έσβησε την φωτιά περί τις 4 το πρωί του Σαββάτου, ενώ μικρές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή μέχρι το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.