ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανύπαρκτη εταιρεία φωτοβολταϊκών απέσπασε 1 εκατ.ευρώ από ιδιώτες!

Ανύπαρκτη εταιρεία φωτοβολταϊκών απέσπασε 1 εκατ.ευρώ από ιδιώτες!

Ανύπαρκτη εταιρεία, η οποία ισχυριζόταν ότι αναλάμβανε τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων, με έδρα την Αθήνα εμφανίζεται να έχει αποσπάσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρών από ιδιώτες σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία.

Δεκάδες κρούσματα απάτης σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι σκόπευαν να επενδύσουν στην αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων, ερευνά η ΕΛΑΣ, το αρμόδιο τμήμα της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.

Στις 25 Οκτωβρίου η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών 50 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εμφανίζονταν ως συνεργάτες γερμανικής τράπεζας η οποία δήθεν αναλάμβανε τη χρηματοδότηση της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.

Εκκρεμούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης, για έναν ακόμα άνδρα 53 ετών αλλά και για μία 33χρονη.

Σύμφωνα με τις μηνύσεις από τους έξι ιδιώτες, θύματα των απατεώνων, ο πρόεδρος της υποτιθέμενης εταιρείας έπαιρνε ως προκαταβολή από 20.000 μέχρι και 50.000 ευρώ για την κατασκευή πάρκων ισχύος 100 Kwh, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επιχείρησης απάτης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, κατασκεύαζε τις περιφράξεις αλλά και τις βάσεις για τα “πάνελ” των φωτοβολταϊκών και μετά απλώς εξαφανιζόταν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδα της Θεσσαλίας, από τις πιο γνωστές της περιοχής ενώ εμφανίζεται και ως συνεργάτης στην Ελλάδα άλλης μεγάλης εταιρείας παραγωγής ενέργειας με έδρα τη Βρετανία.

Αναφέρει ο ένας εκ των μηνυτών, όπως φιλοξενεί το απόσπασμα της μήνυσής του η Καθημερινή:

“Με έπεισε και του προκατέλαβα το ποσό των 50.000 ευρώ ως συμφωνήθηκε με δύο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό. Μετά την ανωτέρω κατάθεση κι ενώ θα έπρεπε να είχε παραδώσει το έργο ως τις 31 Μαρτίου εκείνος εξαφανίστηκε”.

Με την ίδια μεθοδολογία η σπείρα φέρεται να έχει αποσπάσει και από απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας το ποσό των 190.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως οι αρχές ερευνούν πολύ προσεκτικά και την πληροφορία πως πολίτες οι οποίοι εξαπατήθηκαν από το κύκλωμα σχεδιάζουν την απαγωγή ή ακόμα και τη δολοφονία του προέδρου της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.