Συνεχίζεται ο “Ξένιος Ζευς”

Συνεχίζεται ο “Ξένιος Ζευς”

Στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ξένιος Ζευς” η αστυνομία προσήγαγε χθες εξήντα τέσσερις αλλοδαπούς  καθώς και δέκα εκδιδόμενες γυναίκες, εκ των οποίων η μία συνελήφθη γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης:

• Προσήχθησαν 48.340 αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν 3.640 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

• Συνελήφθησαν 31 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.

• Διενεργήθηκαν 403 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία:

• Ελέγχθηκαν 179 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.

• Βεβαιώθηκαν 82 φορολογικές παραβάσεις.

• Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί).

• Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.

• Εντοπίστηκαν 7 αποθήκες με πάνω 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου και

• Εντοπίστηκαν 3 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 50 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», 1 τηλεόραση και 1 κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 2 ηλεκτρονική «Ρουλέτα» και 4 επιτραπέζιες ρουλέτες, 28 Η/Υ, 8 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 11 κάμερες με χειριστήριο & ηλεκτρονικό καταγραφέα, 27 συσκευές δικτύου και 1.390 ευρώ.

• Ελέγχθηκαν 66 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία και συνελήφθησαν 146 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 71 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

• Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 1.363 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.