ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΚΤ: Η νέα ασφαλής σειρά χαρτονομισμάτων θα τιτλοφορείται “Ευρώπη”

ΕΚΤ: Η νέα ασφαλής σειρά χαρτονομισμάτων θα τιτλοφορείται “Ευρώπη”

Από τον Μάιο του 2013 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κυκλοφορήσει μια νέα πλήρη σειρά χαρτονομισμάτων ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

Η νέα σειρά χαρτονομισμάτων τιτλοφορείται «Ευρώπη», μια μυθική προσωπικότητα ελληνικής επινόησης, που έδωσε το όνομα στην Ήπειρο.

Αρχικά η ΕΚΤ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 τα νέα πεντάευρα.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα χαρτονομίσματα του ευρώ (των 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ) η κυκλοφορία τους σύμφωνα με την ενημέρωση του Μάριο Ντράγκι θα είναι σταδιακή, θα διαρκέσει αρκετά έτη.

Όταν όλα τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν κυκλοφορήσει, θα συνυπάρξουν για κάποιο καιρό με τα τωρινά, τα οποία κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2002.

Με τρόπο σταδιακό, κατόπιν, θα αποσυρθούν τα τωρινά χαρτονομίσματα.

«Έχουμε τελειοποιήσει τα συστήματα ασφάλειας που φέρουν τα χαρτονομίσματά μας και τα νέα θα είναι ακόμα πιο πολύ ασφαλή», τόνισε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι.

Ενημέρωσε για «τρία χαρακτηριστικά», που θα έχουν τα νέα χαρτονομίσματα της ΕΚΤ, δηλαδή:

-ένα πορτρέτο με την τεχνική της υδατογραφίας,

-ένα πορτρέτο με ολογραφική αναπαράσταση,

-η ονομαστική αξία των νέων χαρτονομισμάτων θα είναι τυπωμένη σε σμαραγδί χρώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.