Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη

Η ΕΛ.ΑΣ παρουσία και ανδρών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατάφερε σήμερα το πρωί να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση 20 ατόμων που διαχειριζόταν όλες τις χασισοφυτείες σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην εγκληματική οργάνωση συμμετέχουν τέσσερις ήδη φυλακισμένοι -βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα για υποθέσεις και ναρκωτικών- όπου από μέρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει περιορίσει στα κελιά τους.

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης συνελήφθησαν 14 άτομα και τη σύλληψη διαφεύγουν ακόμα δύο άτομα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται τρανταχτά ονόματα από μεγάλες κρητικές οικογένειες τόσο από τη ρίζα του Ψηλορείτη, όσο και από τα ορεινά του νομού Ηρακλείου που και στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ.

Στα πρότυπα της μαφίας

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε να κάνει με την καλλιέργεια χασισοφυτεία και στους τρεις νόμους. Τα 20 αυτά άτομα, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και τρεις ένστολοι,  φαίνεται ότι έλεγχαν απόλυτα το σύνολο σχεδόν των χασισοκαλλιεργειών από το στάδιο του φυτωρίου μέχρι και το στάδιο της πώλησης.

Αυτό φαίνεται ότι είχε γίνει συστηματικά στις καλλιέργειες του φετινού καλοκαιριού ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε γίνει και στις καλλιέργειες των προηγούμενων ετών. Πρόκειται δηλαδή για μια καλοστημένη επιχείρηση εκμετάλλευσης των χασισοκαλλιεργειών της Κρήτης που απέφερε τεράστια κέρδη στους εγκεφάλους επί σειρά ετών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η συμμορία που λειτουργούσε σε πρότυπα μαφίας εξαρθρώθηκε σήμερα το πρωί από την άρτια συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στους τρεις νομούς ωστόσο φαίνεται ότι το πεδίο δράσης δεν ήταν μόνο αυτό.

 Η δραστηριότητα του συνδικάτου του εγκλήματος είχε σχέση και με όλα την ιδιαίτερη εγκληματικότητα της Κρήτης όπως είναι τα όπλα, η ζωοκλοπή και η μαστροπεία.

Τα 20 άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ως τώρα η αστυνομία στα χέρια της σχετιζόταν και με τη διακίνηση όπλων σε ολόκληρη την Κρήτη μάλιστα πιο συγκεκριμένα ενεργό ρόλο φαίνεται να είχε ένας εκ των αστυνομικών ο οποίος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να προμηθεύσει με όπλα τη συμμορία.

Ο αστυνομικός υπηρετεί σε τμήμα της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα υπάρχουν στοιχεία για την εμπλοκή της συμμορίας σε υποθέσεις ζωοκλοπής και trafficing. Όλες οι έρευνες που γίνονται από το πρωί στους 3 νομούς γίνονται παρουσία εισαγγελέα εφετών ενώ όλη την επιχείρηση παρακολουθεί βήμα βήμα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της τοπικής αστυνομίας που κατάφερε να εξαρθρώσει μια συμμορία με πλοκάμια και έντονη εγκληματική δράση σε ολόκληρο το νησί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.