ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του ΕΚΘ για τον πρύτανη του ΑΠΘ

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του ΕΚΘ για τον πρύτανη του ΑΠΘ

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ από τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο.

Οι καταγγελίες εις βάρος των πρυτανικών αρχών για επιμισθίες συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά και κατά του πρύτανη συγκεκριμένα, ότι παρότρυνε τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Παιδείας για επιπλέον χρηματοδότηση, με την οποία θα κάλυπτε σπατάλες της προηγούμενης περιόδου αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε από κοινού με μέλη του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί σε καταθέσεις, στον πταισματοδίκη που θα αναλάβει υπόθεση, τον πρόεδρο του ΕΚΘ, τον πρόεδρο του σωματείου των Εργολαβικών υπαλλήλων, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, και εργαζόμενους στις εργολαβίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.