Πρόσθετες πιστώσεις 20 εκατ.ευρώ από την ΕΕ για την λαθρομετανάστευση ζητά η ΕΛ.ΑΣ

Πρόσθετες πιστώσεις 20 εκατ.ευρώ από την ΕΕ για την λαθρομετανάστευση ζητά η ΕΛ.ΑΣ

Τέσσερα εκατ.ευρώ κοστίζει κάθε μήνα ο “Ξένιος Ζευς” στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, η δαπάνη για την αστυνόμευση των συνόρων Ελλάδος – Τουρκίας από συνολικά 1.881 ένστολους φτάνει τα 16 εκατ. ευρώ, για το διάστημα από τις 4 Αυγούστου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου (πρόβλεψη δαπάνης).

Όσο για τα αποτελέσματα, από την αρχή της επιχείρησης έχουν συλληφθεί στον Έβρο 1.439 αλλοδαποί έναντι 23.565 φέτος, ήτοι υπάρχει μείωση της τάξης του 94%.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και το 2013 ενώ το κόστος καλύπτεται από τις πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

Οι πληροφορίες θέλουν αξιωματούχους της ΕΛΑΣ να έχουν συναντηθεί με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προηγούμενη Δευτέρα με στόχο να υπάρχει, ει δυνατόν, πρόσθετη πίστωση ύψους 10 – 12 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αστυνομικής επιχείρησης μέχρι το 2013, πέρα των ήδη εγκεκριμένων.

Πάντως, όπως γράφει πάντα το ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο αριθμός των συνοριοφυλάκων θα “πέσει” στους 1000, από τους 1.881 που είναι σήμερα και τούτο διότι ολοκληρώνεται η κατασκευή του φράχτη οπότε περιορίζονται οι δυνατότητες παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

Αντίθετα όμως, οι επιτελείς της Κατεχάκη σχεδιάζουν να επεκτείνουν τα κέντρα κράτησης σε Κόρινθο και Αμυγδαλέζα ώστε και οι δύο εγκαταστάσεις να μπορούν να φιλοξενήσουν 4.000 ανθρώπους με το συνολικό λειτουργικό κόστος να φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ για το 2013.

Η ελληνική αποστολή φέρεται να έχει υποβάλει αίτημα για πρόσθετες πιστώσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.