ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στον εισαγγελέα αύριο ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Στον εισαγγελέα αύριο ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά, σήμερα το πρωί, στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο επιχειρηματίας από τα Γιαννιτσά κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αύριο στις εισαγγελικές αρχές της πόλης.

Ο 62χρονος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη το Φεβρουάριο του 2002 «πρωταγωνιστώντας» σε υποθέσεις παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου (φρουτάκια). Για αυτές τις περιπτώσεις, το Εφετείο Θεσσαλονίκης έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες τού επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 8 και 24 μηνών.

Ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας έστρεψε, για μία ακόμη φορά, σήμερα το πρωί, τα «φώτα» της δημοσιότητάς επάνω του. Όλα ξεκίνησαν μετά τις 9 το πρωί, όταν ο 62χρονος εισέβαλε στο κατάστημα Θεσσαλονίκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Καρόλου Ντηλ, κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη κι ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Αφού κατευθύνθηκε προς το γραφείο της διευθύντριας του Ταμείου, άδειασε τη βενζίνη στο χώρο και απείλησε να τον πυρπολήσει, εφόσον δεν τακτοποιείτο η οικονομική διαφορά που -όπως ισχυρίστηκε- έχει με την εν λόγω υπηρεσία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 62χρονος ισχυρίστηκε ότι η Εφορία Γιαννιτσών δέσμευσε ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ από καταθετικό λογαριασμού που διατηρεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, που ενεργοποίησαν το σύστημα διαχείρισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων, με την ονομασία «Πολυδεύκης». Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή, την οποία και απέκλεισαν, ενώ παράλληλα εκκενώθηκε με ασφάλεια το Ταμείο και στο εσωτερικό του έμεινε μόνο η διευθύντρια μαζί με την Ομάδα Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να πείσουν τον δράστη να παραδοθεί. Έπειτα από περίπου τρεις ώρες, οι αρχές, με επιχείρηση αιφνιδιασμού, κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 62χρονο.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τις παραπάνω «βίαιες και αποτρόπαιες ενέργειες» που έθεσαν σε κίνδυνο τόσο το συναλλασσόμενο κοινό όσο και το προσωπικό. «Η υπόθεση συνδέεται με φορολογική υποχρέωση του δράστη προς το Ελληνικό ∆ημόσιο, µε σημαντικό προηγούμενο νομικό μέρος, για την οποία το ∆ημόσιο έχει προβεί σε δέσμευση σχετικής παρακαταθήκης. Σε κάθε περίπτωση, η κατάληξη της υπόθεσης εναπόκειται στις ενέργειες των αρμόδιων φορολογικών αρχών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.