ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Παναγόπουλου

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Παναγόπουλου

Οι διωκτικές αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών που τα ξημερώματα της Πέμπτης τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι, σε φυλακισμένους κακοποιούς που σχετίζονται με την απαγωγή του Περ.Παναγόπουλου.

Η Παρασκευή Καλαϊτζή ήταν η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που επιδίκασε βαριές ποινές κάθειρξης στους συλληφθέντες για την απαγωγή του εφοπλιστή και άλλες αξιόποινες πράξεις.

“Είναι πιθανόν οι δράστες να ήθελαν να εκφοβίσουν τον δικαστικό που θα αναλάβει την υπόθεση όταν εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να στείλουν ένα μήνυμα, κάνοντας επίδειξη ισχύος”, εκτιμά ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Η κ. Καλαϊτζή είχε καταγγείλει στην Αστυνομία πως εδώ και αρκετές εβδομάδες άγνωστοι την απειλούσαν μέσω τηλεφωνημάτων για την ζωή της. Για τον λόγο αυτόν, της είχε δοθεί αστυνομική συνοδεία. Κάθε πρωί πήγαινε στα δικαστήρια με συνοδό και επέστρεφε με αστυνομικό συνοδό στο σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Ως μέτρο επιπλέον προφύλαξης, περιπολικό της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποιούσε περιπολία.

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν αυτά τα μέτρα ασφαλείας, ενώ όσον αφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκαλώντας ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, πυροτεχνουργός των ΤΕΕΜ, υπογραμμίζει ότι: “πρόκειται για μηχανισμό που συχνά δημιουργείται για ξεκαθαρίσματα ανθρώπων της νύχτας”.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει ότι η ίδια “κατέστη στόχος εγκληματικής ενέργειας, προφανώς εκ του ότι, κατά την άσκηση καθηκόντων της, η απόφασή της σε συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν αρεστή σε ορισμένους”.

Η 58χρονη πρόεδρος Εφετών εισήχθη στο δικαστικό Σώμα τον Ιούνιο του 1981.

Η κλήρωση που έγινε για την ανάδειξη της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που δίκασε το αποκαλούμενο συνδικάτο του εγκλήματος, την έφερε στην θέση της προέδρου του δικαστηρίου.

Αυτή ήταν και η πιο γνωστή από τις υποθέσεις που έχει χειριστεί τα χρόνια που υπηρετεί στο δικαστικό Σώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.