ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Aύριο απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Aύριο απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Την Δευτέρα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για τη ληστεία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας μετά την προθεσμία που πήραν.

Οι τρεις ληστές συνελήφθησαν το Σάββατο την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση ενός χρυσού δαχτυλιδιού του 15ου αιώνα από τα κλοπιμαία.

Ως εγκέφαλος φέρεται ένας 41χρονος που κατά καιρούς εργαζόταν ως μικροπωλητής στο Μοναστηράκι, ενώ η αστυνομία συνεχίζει της έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο κατοίκους Πατρών, 58 και 33 χρονών.

Στην είδηση της σύλληψης των ληστών αναφέρθηκαν και τα διεθνή μέσα με το BBC να σχολιάζει ότι η κλοπή είχε αποτελέσει «ντροπή» για τις ελληνικές αρχές, λίγες εβδομάδες μετά την κλοπή πίνακα του Πικάσο και άλλων έργων από την Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σχόλια του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που σημειώνει ότι παρατηρείται σημαντική μείωση του προσωπικού στα μουσεία, εξαιτίας των επώδυνων περικοπών που επιβάλλονται.

Το χρονικό της ληστείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας, παρουσία του υπουργού και της κ. Μενδώνη, η υπόθεση εξελίχτηκε ως εξής: Η Ασφάλεια Πατρών, πριν λίγο καιρό απέκτησε την πληροφορία ότι πέντε άτομα αναζητούσαν αγοραστές για την πώληση των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο.

Μετά από μεθοδευμένη έρευνα, αστυνομικός της Ασφάλειας κατάφερε να έλθει σε επαφή με τον 41χρονο, στον οποίο εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και άρχισε μαζί του διαπραγματεύσεις.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν χρυσό δαχτυλίδι του 15ου π.Χ. αιώνα, το οποίο είναι και το σπουδαιότερο αντικείμενο από τα κλαπέντα και ξεκίνησαν από το ποσό του 1.500.000 ευρώ και κατέληξαν στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ορίστηκε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Μετά από αρκετές αναβολές, στη 01.00 τα ξημερώματα, ο αστυνομικός, που προσποιείτο τον αγοραστή, πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που τον ανέμενε ο δράστης και αφού του επέδειξε το ποσό των 300.000 ευρώ, παρέλαβε το δαχτυλίδι.

Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς που ανέμεναν σε διπλανά δωμάτια. Μόλις είδε τους αστυνομικούς ο δράστης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πιστόλι που είχε πάνω του και να διαφύγει, αλλά τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο, ενώ ο 41χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκαν μέσα σε θαμμένο σάκο, όλα τα αφαιρεθέντα αρχαία αντικείμενα.

Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ανευρέθησαν στο σύνολό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.