Σύλληψη Διαχειριστή ιστολογίου για εξαπάτηση 278 επαγγελματιών

Σύλληψη Διαχειριστή ιστολογίου για εξαπάτηση 278 επαγγελματιών

Ένας 27χρονος διαχειριστής τοπικού ιστολογίου (μπλογκ) στο διαδίκτυο ([email protected]) και ένας 24χρονος συνεργός του, κατηγορούνται από την Ασφάλεια Χαλκίδας, για απάτες σε βάρος 278 επαγγελματιών της Εύβοιας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι προσποιούμενοι υπαλλήλους τοπικής διαφημιστικής εταιρείας, εξαπατούσαν επαγγελματίες της Εύβοιας, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες προχθές 24 Νοεμβρίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, αρχικά εξαπατούσε τα θύματά του μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, λέγοντας τους ότι θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, ώστε να παραμείνουν πελάτες της διαφημιστικής εταιρείας.

Στη συνέχεια, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, χρησιμοποιούσε για την παραλαβή των χρηματικών ποσών τον 24χρονο συνεργό του, τον οποίο είχε προηγουμένως φροντίσει να εφοδιάσει με αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με ελλιπή στοιχεία. Η οικονομική ζημιά που προξένησαν οι δράστες από τις παραπάνω υποθέσεις -που έχουν εξιχνιαστεί μέχρι τώρα- το τελευταίο τρίμηνο, ανέρχεται στο ποσό των 47.260 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της υπεύθυνης της διαφημιστικής εταιρείας, η οποία υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 27χρονου, για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αθεώρητων αποδείξεων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις επαφές με τα θύματά του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.