Δένδιας: “340 αστυνομικοί αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων”

Δένδιας: “340 αστυνομικοί αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων”

Από τον περασμένο Αύγουστο έως τις 3 Νοεμβρίου αποδεσμεύτηκαν 340  αστυνομικοί από τη φύλαξη στόχων, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Τα στοιχεία για τον αριθμό των αστυνομικών που αποδεσμεύθηκαν από τη φύλαξη στόχων διαβιβάστηκαν, μετά από ερώτηση την οποία είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με τον οποίο «μεγάλος αριθμός αστυνομικών εξακολουθεί να βρίσκεται αποσπασμένος στη φύλαξη επωνύμων προσώπων και πρώην πολιτικών, χωρίς αυτοί να το δικαιούνται ή να το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην βουλευτών και υπουργών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, στους οποίους έχουν διατεθεί αστυνομικοί για τη φύλαξή τους.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώνει τον Η. Κασιδιάρη ότι τα αιτήματα για την προστασία ευπαθών στόχων εξετάζονται από Επιτροπές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά εξάμηνο, προκειμένου να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα διατήρησης, ενίσχυσης ή μείωσης των μέτρων προστασίας. Ειδικά για τους ιδιώτες, τα μέτρα προστασίας επανεξετάζονται κάθε τρίμηνο.

Ως προς τα στοιχεία που ζήτησε ο Η. Κασιδιάρης, ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των διατιθέμενων αστυνομικών σε πρόσωπα (πρώην υπουργούς, δημοσιογράφους κλπ) μεταβάλλεται διαρκώς, ανάλογα με τις συνθήκες και ότι «όπως είναι ευνόητο, τα στοιχεία αυτά δεν είναι ανακοινώσιμα σε τρίτους, για λόγους ασφαλείας, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.