ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εισαγγελέας φυλακών: Κανείς δεν ευθύνεται για την αποφυλάκιση του Γιώργου Εμερζίδη

Εισαγγελέας φυλακών: Κανείς δεν ευθύνεται για την αποφυλάκιση του Γιώργου Εμερζίδη

Για την…άνετη αποφυλάκιση του 20χρονου, Γιώργου Εμερζίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2012, κανείς δεν ευθύνεται.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας των φυλακών, μετά τον έρευνα που διενήργησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε μετά την αθώωση του για τη ληστεία και ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στο μακελειό στου Ρέντη, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δυο αστυνομικοί ηλικίας 22 και 23 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό πόρισμά της, το οποίο παρέδωσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η εισαγγελέας των φυλακών διαπιστώνει ότι δεν προκύπτει καμία ευθύνη για την διευθύντρια των φυλακών. Αντίθετα, η εισαγγελέας στο πόρισμά της φέρεται να κάνει λόγο για αμέλεια και όχι για δόλο σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ παραδρομής δεν πρόσεξαν πως το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας για την οποία είχε αθωωθεί.

Ευθύνες κάποιου δικαστικού υπαλλήλου ή δικαστικού λειτουργού δεν εντοπίζει κατά πληροφορίες, ούτε και ανεπίσημη έρευνα που διενεργήθηκε από την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο εν λόγω κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο 20χρονος που πέρασε την πύλη των φυλακών στις 2 Οκτωβρίου θα αποφυλακίζονταν στις 8 Νοεμβρίου λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, του ανώτατου ορίου της προφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία για την οποία αθωώθηκε ο κατηγορούμενο είχε προηγηθεί του μακελείου στου Ρέντη και έλαβε χώρα σε περίπτερο στο Μενίδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.