Σύλληψη 61χρονου στη Λευκάδα για κατοχή αρχαιοτήτων

Σύλληψη 61χρονου στη Λευκάδα για κατοχή αρχαιοτήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες  των ανδρών της Ασφαλείας Λευκάδας ένας 61χρονος κάτοικος του νησιού έκρυβε στο σπίτι του αρχαία αντικείμενα τα οποία είχαν ανασυρθεί από τον πυθμένα της θάλασσας και έκαναν στοχευμένη έρευνα.

Πράγματι, στο σπίτι του 61χρονου ανακάλυψαν δύο τμήματα ενάλιων αρχαίων αμφορέων που ο κάτοχός τους δεν διευκρίνισε πώς βρέθηκαν στα χέρια του. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν πώς απέκτησε τους αμφορείς, καθώς και από ποιο σημείο προέρχονται.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ο οποίος του άσκησε δίωξη για κατοχή αρχαιοτήτων, αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στο σπίτι του κατασχέθηκε και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν διέθετε άδεια. Τα αρχαία παραδόθηκαν στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.