ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόδρασης κρατούμενου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόδρασης κρατούμενου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Σπείρα που ενέχεται στην απόδραση 40χρονου αλλοδαπού κρατουμένου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές για εξετάσεις στις 20 Αυγούστου, εξαρθρώθηκε. Τότε οι δράστες με την απειλή όπλων και πυροβολώντας για εκφοβισμό είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τον κρατούμενο από τους άντρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Ναυπλίου. Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Χανιά και Αττική συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, όλοι τους αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39, 28, 32 και 29 ετών ενώ αναζητούνται άλλα πέντε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για – τα κατά περίπτωση – αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ελευθέρωσης φυλακισμένου με πρόθεση, απόδρασης κρατουμένου, διακεκριμένης κλοπής, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται καθώς και ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε αποδράσει.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι δράστες από τις αρχές Αυγούστου είχαν σχεδιάσει και οργανώσει την απόδραση του 40χρονου ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 20 ετών για ληστείες, μετά από απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Ειδικότερα το πρωί της 20ης Αυγούστου κατά την επιβίβαση του κρατουμένου στο όχημα συνοδείας, προκειμένου να επιστρέψει στο φυλακές Ναυπλίου, από το νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για λόγους υγείας, μέλη της σπείρας, με απειλή όπλων και αφού πυροβόλησαν εκφοβιστικά στον αέρα, απέσπασαν τον κρατούμενο από τους άντρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών.

Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο – καμένο στις 23 Αυγούστου στα Ιωάννινα ενώ όπως προέκυψε είχε κλαπεί στις 25 Φεβρουαρίου από περιοχή της Αττικής.

Στο σχεδιασμό και την οργάνωση της απόδρασης συμμετείχαν έξι μέλη της σπείρας, από τα οποία έχουν συλληφθεί τρία, ενώ οι δράστες που συμμετείχαν στην εκτέλεση της απόδρασης έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται .

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αργολίδα, Χανιά και Αττική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.515 ευρώ, ένας φορητός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, δυο μπουφάν, ένα κράνο μηχανής και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.