Σύλληψη αλβανού για τη χθεσινή εισβολή σε κατοικία στη Νέα Ερυθραία

Σύλληψη αλβανού για τη χθεσινή εισβολή σε κατοικία στη Νέα Ερυθραία

Συνελήφθη ύστερα από συνεχείς προσπάθειες της ΕΛΑΣ ένα από τα μέλη της τετραμελούς συμμορίας που εχτές αφού πραγματοποίησε εισβολή και ληστεία σε κατοικία στη Νέα Ερυθραία και στη συνέχεια πειρατείας  αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν ύστερα από καταδίωξη.

Πρόκειται για ένα 26χρονο αλβανό ο οποίος κρατείται στην ασφάλεια Αττικής ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται και οι υπόλοιποι δράστες. Ο αλβανός συνελήφθη στη Λεωφόρο Κρυονερίου.

Πάνω του μάλιστα βρέθηκε ένα καλάσνικοφ το οποίο όπως φαίνεται δεν ήθελε να αποχωριστεί με τίποτα, το οποίο έχει ήδη σταλεί στα εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί εναντίον των αστυνομικών.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους στα στοιχεία και δεύτερου δράστη, αφού στο σάκο που εγκατέλειψαν μέσα στο αυτοκίνητο που έκλεψαν, ανάμεσα σε ένα πιστόλι και 3 χειροβομβίδες βρήκαν ένα διαβατήριο ενός 24 χρονου από την Αλβανία.

Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πρόκειται για ακόμη μια, από τις δεκάδες ένοπλες συμμορίες αλβανών που λυμαίνονται τη «χώρα» απ΄άκου εις άκρη και αν όλες αυτές θεωρητικά μπορούσαν να ενωθούν θα μπορούσαν να σχηματίσουν μέχρι και τάγμα.  

Μιλάμε ουσιαστικά  πια για δραστηριότητα ενός ξένου ένοπλου σώματος στην κατ΄ ευφημισμό χώρα γνωστή και ως Ελλάδα, ένοπλου σώματος που κρύβεται πίσω από έννοιες όπως «οικονομικοί μετανάστες» και «νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής».

Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με τη σύλληψη αυτής της συμμορίας ούτε και με τη σύλληψη άλλων εκατό. Αντίθετα αναμένεται να επιδεινωθεί. Οι ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα και η κατάργηση της βίζας για τις χώρες της ζώνης Σένγκεν για τους αλβανούς έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ζώνη ελεύθερου εγκλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.