ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκστρατεία κατά των «ροζ» ιστοσελίδων στη Νότια Κορέα

Εκστρατεία κατά των «ροζ» ιστοσελίδων στη Νότια Κορέα

Η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση έχει αναθέσει στην ομάδα των Nuri Cops τον εντοπισμό και την εξάλειψη των πορνογραφικών ιστοσελίδων της χώρας. Η ομάδα αριθμεί 800 μέλη και αποτελείται από φοιτητές, προγραμματιστές, καθηγητές και νοικοκυρές, οι οποίοι εθελοντικά δραστηριοποιούνται για να εντοπίσουν πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Ενδεικτικά, πάνω από 6.400 άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί στη Ν. Κορέα για παραγωγή, πώληση και έκθεση πορνογραφίας τους τελευταίους 6 μήνες.

Η αστυνομία αναφέρει ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν αποκλειστεί 37 ιστοσελίδες με 134 ακόμα να βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Επίσης, «ροζ» περιεχόμενο έχει αφαιρεθεί και από άλλες ιστοσελίδες.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ανεπτυγμένα έθνη, η πορνογραφία είναι παράνομη στη Νότιο Κορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% των κορεάτικων νοικοκυριών έχουν πρόσβαση σε γρήγορο internet και τα 30 από τα συνολικά 50 εκατομμύρια των κατοίκων της έχουν smartphones στη κατοχή τους.

Παρόλο που η προβολή παιδικής πορνογραφίας είναι παράνομη σε όλο τον κόσμο, οι σχετικοί νόμοι στη Ν. Κορέα ήταν μέχρι πρότινος ελαστικοί. Πρόσφατα η τιμωρία αυξήθηκε στα 7 με 10 χρόνια για όσους διανέμουν, πουλούν και εκθέτουν παιδική πορνογραφία για εμπορικούς σκοπούς. Η κατοχή παιδικής πορνογραφίας τιμωρείται με πάνω από ένα χρόνο φυλάκισης.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα της χώρας έχουν αυξηθεί έντονα τη τελευταία δεκαετία. Πιστεύεται ότι η μείωση του πορνογραφικού υλικού θα ελαττώσει την εγκληματικότητα επειδή σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετών βιαστών και δολοφόνων οι ταινίες πορνό ήταν η επιρροή τους.

Η Νότιος Κορέα μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, αλλά και ένα κράτος με τεράστια ιστορία λογοκρισίας σε συνάρτηση με τις συντηρητικές χριστιανικές πεποιθήσεις των κατοίκων της.

Πολέμιοι της πορνογραφίας πιέζουν τη κυβέρνηση να προωθήσει την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία για να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της πορνογραφίας ανάμεσα στα παιδιά.

Ο Μπογκ Χαν, πρώην αξιωματικός της αστυνομίας και νυν καθηγητής πανεπιστημίου, υποστηρίζει ότι η μη βίαια πορνογραφία δεν θα πρεπε να απαγορευτεί, αντιθέτως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κλινικές που θεραπεύουν σεξουαλικά προβλήματα.

«Είναι μια επεκτατική πολιτική εναντίον του σεξ», δηλώνει ο καθηγητής λογοτεχνίας Μα Κουάγκ Σου σχετικά με την εκστρατεία κατά των ιστοσελίδων πορνό. Οι κρατικές Αρχές πριν 20 χρόνια απαγόρευσαν το βιβλίο του με τίτλο “Happy Sarra” και τον συνέλαβαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.