Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι μεταφορές λαθραίων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια σε ελληνικά λιμάνια.

Παρά το γεγονός ότι οι όλες οι χώρες της Ευρώπης η μια μετά την άλλη κλείνουν τα σύνορά τους, είτε χερσαία είτε θαλάσσια, η Ελλάδα παραμένει σχεδόν η μόνη χώρα που δέχεται να παραβιάζονται τα σύνορά της σε Αιγαίο και Έβρο.

Τους 4 πρώτους μήνες του 2018 25.954 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στη χώρα κυριολεκτικά με το «έτσι θέλω» χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, ούτε Ελλάδα, ούτε σύνορα ούτε τους ελληνικούς νόμους.

Κανείς δεν ξέρει που θα κάτσει το νούμερο στο τέλος του έτους.

Έτσι την ώρα που η Ιταλία απαγορεύει πλέον στα σκάφη των ΜΚΟ (που χρηματοδοτούνται από σκοτεινές δυνάμεις όπως δήλωσε ο Μ.Σαλβίνι) και να ανεφοδιάζονται από ιταλικά λιμάνια, στην Ελλάδα του «ουμανισμού», κατά Τσίπρα, Λιμενικό και FRONTEX περίπου «ανταγωνίζονται» το ένα το άλλο για το ποιος θα καταφέρει να μεταφέρει περισσότερους λαθραίους μετανάστες στη «χώρα».

Αυτή τη φορά δύο σκάφη της FRONTEX μετέφεραν σε ελληνικά λιμάνια 84 λαθραίους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”, η οποία συνίσταται στη μεταφορά αλλοδαπών από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια, «εντόπισε» κοντά στη Χίο πλωτό με 48 λαθραίους μετανάστες.

Παρά το γεγονός σκάφος είχε παραβιάσει τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ) στην περιοχή “ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ” ν. Χίου, το πλωτό της FRONTEX περισυνέλεξε τους αλλοδαπούς, η λέμβος των οποίων δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ούτε και οι ίδιοι και τους μετέφερε στο λιμένα Χιου.

Σε άλλο συμβάν πλωτό της δύναμης FRONTEX στην ίδια περίπου περιοχή, νότια της Χίου μετέφερε στο λιμένα της Χίου 40 λαθραίους μετανάστες, που δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα υπό την επίβλεψη του ΛΣ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αλλοδαποί αφού θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ΚΕΠΑ της νήσου θα αναχωρήσουν για την ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!