Συνήγορος οικογένειας Κωστόπουλου: «Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν είναι οριστικό -Υπέστη εγκεφαλικό οίδημα»

Συνήγορος οικογένειας Κωστόπουλου: «Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν είναι οριστικό -Υπέστη εγκεφαλικό οίδημα»

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνει ότι τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου δεν μπορούν να προσδιοριστούν ωστόσο ο συνήγορος της οικογένειας του , κάνει λόγο για εγκεφαλικό οίδημα.

Τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σωκράτη Τσαντίρη δεν είναι οριστικό».

Σύμφωνα με την κα Παπαρρούσου, οι ιατροδικαστές με το πόρισμα τους «παραπέμπουν σε τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα ‘φωτίσουν’ τα αίτια θανάτου του 33χρονου». Όπως σημειώνει, σε επικοινωνία της με τον κ. Τσαντίρη ενημερώθηκε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος παρουσίασε οξύ εγκεφαλικό οίδημα τα αίτια του οποίου θα μπουν στο «μικροσκόπιο» των ιατροδικαστών προκειμένου να φανεί κατά πόσο σχετίζονται με την τραγική κατάληξη του νεαρού ακτιβιστή.

«Μένει να προσδιοριστεί η αιτία που το προκάλεσε. Αυτό θα συμβεί σε περίπου έναν μήνα το ταχύτερο. Εξάλλου, λόγω του οιδήματος, θα ακολουθήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του θύματος», εξηγεί η κυρία Παρπαρρούσου, τονίζοντας πάντως ότι το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής δεν είναι οριστικό και ότι η αιτία θανάτου δεν έχει καταγραφεί σε αυτό.

Όσον αφορά το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, η ίδια υπογραμμίζει ότι το επεξεργάζεται ήδη ο ειδικός πραγματογνώμονας Γεώργιος Καραθανάσης ο οποίος αναμένεται να το καταθέσει στον ανακριτή αύριο το πρωί. Όπως λέει, μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει σε γνώση της νέο οπτικοακουστικό υλικό που να σχετίζεται με την υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η δικογραφία είναι ακόμα ελλιπής ωστόσο θα φροντίσουμε ώστε να συμπληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια βαριά διωκόμενη ποινική πράξη και αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι ο δόλος των δραστών. Πρέπει να γίνει σαφές τι επεδίωκαν με τις κλωτσιές κατά του Ζακ. Να τον ακινητοποιήσουν ή να τον εξοντώσουν; Είμαστε στη διαδικασία της ανάκρισης και αισιοδοξώ ότι βήμα – βήμα θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», καταλήγει η κυρία Παπαρρούσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.