ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πλήρη κάλυψη στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου από τον Η.Ζαγοραίο για την έρευνα της τραγωδίας στο Μάτι

Πλήρη κάλυψη στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου από τον Η.Ζαγοραίο για την έρευνα της τραγωδίας στο Μάτι

Σε πλήρη κάλυψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προχώρησε με ανακοίνωση του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ.Ζαγοραίος διαψεύδει μάλιστα τα περί ανασκευής και αναδίπλωσης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με αφορμή τη δικογραφία για την πυρκαγιά στο Μάτι και την παραγγελία που έδωσε για την συσχέτιση της έρευνας της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημοσίας Διοίκησης Μάρης Παπασπύρου.

Με την ίδια ανακοίνωση ο απερχόμενος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η οποία από την πρώτη στιγμή συνέδραμε το έργο της δικαιοσύνης για την εν λόγω έρευνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ.Εισαγγελέως του Α.Π. Από την πρώτη στιγμή η κ.Εισαγγελέας στάθηκε, όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθεια της.

Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνα μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούληση της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα.

Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ.Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 συνεχίζεται κανονικά με τους ταχύτερους ρυθμούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.