ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτοί είναι οι τρεις Αλβανοί που «χτυπούσαν» σπίτια σε Βουλιαγμένη, Βάρη και Γλυφάδα (φώτο)

Αυτοί είναι οι τρεις Αλβανοί που «χτυπούσαν» σπίτια σε Βουλιαγμένη, Βάρη και Γλυφάδα (φώτο)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραξαν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στα νότια προάστια.

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε την 21-9-2018 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους:

GOBO ή COBO (ον) ADRIAN ή RONALD του BILBIL και της MILIKA , γεννηθέντα στις 26-11-1984 στην Αλβανία

HUSI ή HYSI ή THANASSI ή PUTOS ή DHIMAS (ον) VLADIMIR ή ANDREAS ή THANASI ή DHIMAS του KUJTIM ή DHIONIS ή DHILNIS ή DIONISI και της HAVAKO ή VITORI ή VIKTORIA ή AVANA , γεννηθείς στις 10-9-1973 στην Αλβανία

GENAJ (ον) VLADIMIR του SKENDER και της LILJAN , γεννηθείς στις 30-3-1987 στην Αλβανία

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες και οι συνεργοί τους, τουλάχιστον από το μήνα Μάρτιο του έτους 2018, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, που επιδίωκε τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα διαρρήξεων και ενόπλων ληστειών, στοχεύοντας κυρίως σε οικίες, διαμερίσματα και μονοκατοικίες σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, κυρίως στην Βουλιαγμένη, τη Βάρη και τη Γλυφάδα.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της ομάδας, καθώς και τη συμπεριφορά των μελών τους, προέκυψε ότι ενεργούσαν άκρως επαγγελματικά, μεθοδικά και οργανωμένα. Είχαν φροντίσει να προμηθευτούν υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών των προσώπων τους, όπως κουκούλες, μαντίλια, καπέλα τύπου τζόκεϊ, ενώ φορούσαν γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη στα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων και να καθιστούν με αυτόν τον τρόπο δυσχερή την ταυτοποίηση τους και τη διασύνδεση τους με τις συγκεκριμένες πράξεις.

Εισέρχονταν στις οικίες παραβιάζοντας συνήθως είτε τα παράθυρα, είτε τις μπαλκονόπορτες και με την απειλή όπλων, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ όταν αυτό καθίστατο εφικτό αφαιρούσαν ακόμη και τα οχήματα των θυμάτων τους .

Οι ώρες που επέλεγαν τα μέλη της οργάνωσης να δράσουν ήταν κυρίως οι πρώτες πρωινές, ενώ για την μετάβαση και διαφυγή τους, από και προς τους χώρους των ληστειών, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος με τα κλεμμένα, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να μην κινούν υποψίες.

Επιπλέον, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του έτους 2017, είχε διακριβωθεί η δράση δύο ατόμων που εισέρχονταν σε καταστήματα ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν χρήματα από τα καταστήματα, καθώς και χρήματα, συσκευές κινητών τηλεφώνων και προσωπικά αντικείμενα από τους υπαλλήλους και πελάτες. Τα άτομα αυτά κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλο τύπου τζόκεϊ, φούτερ με κουκούλα και μαντήλι.

Από την συνδυαστική έρευνα των συγκεντρωθέντων στοιχείων, διακριβώθηκαν τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των δραστών, και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία προέκυψε ότι στις συγκεκριμένες ληστείες συμμετείχε ο 34χρονος συλληφθείς, μαζί με έναν εκ των αγνώστων συνεργών του.

Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της ομάδας φαίνονται να ενέχονται σε οκτώ (8) ληστείες και δύο (2) διαρρήξεις σε οικίες, τέσσερις (4) ληστείες σε καταστήματα τεχνικών – ψυχαγωγικών παιγνίων και μία ακόμη κλοπή οχήματος, ενώ εκτιμάται η συμμετοχή τους σε δεκάδες ακόμη ληστείες και διαρρήξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.