ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συναγερμός στην Κέρκυρα: Εκκενώνεται ο οικισμός Βίγγλα λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Συναγερμός στην Κέρκυρα: Εκκενώνεται ο οικισμός Βίγγλα λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Εκκενώνεται ο οικισμός Βίγγλα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων ακριβώς πάνω από το θαλάσσιο στενό που χωρίζει την Κέρκυρα με την Αλβανία, από την Πυροσβεστική και την αστυνομία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι πάνω από την παραλία στην Κουλούρα.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, πύραρχο Ρίζο Ανδρέα που μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «η Πυροσβεστική προβαίνει προληπτικά στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς ο οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στη φωτιά».

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ενώ και με τη πυροσβεστικού αεροσκάφους «πετζετέλ», καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η πυρκαγιά. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ο δήμος και η Περιφέρεια με υδροφόρες. Επίσης αναμένονται πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «καναντέρ» από τη Θεσσαλονίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θάλασσα απέχει από τη Βίγγλα περίπου 2 χιλιόμετρα, με κοντινότερη την παραλία στο Καλάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.