ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο Α.Τ. Ομονοίας – Οι κουκουλοφόροι έφτασαν ανενόχλητοι και πυρπόλησαν

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο Α.Τ. Ομονοίας – Οι κουκουλοφόροι έφτασαν ανενόχλητοι και πυρπόλησαν

Είναι η στιγμής της επίθεσης με «βροχή» από βόμβες μολότοφ, το βράδυ της Δευτέρας (15.10.2018) στο Α.Τ. Ομονοίας. Η στιγμή που 100 κουκουλοφόροι φτάνουν στην οδό Βερανζέρου και ξεκινούν την καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί.

«Θα σας σκοτώσουμε! Σήμερα θα πεθάνετε» φώναζαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες την ώρα που έκαναν την επίθεση με τις μολότοφ το βράδυ της Δευτέρας στη Βερανζέρου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης οι κουκουλοφόροι κατευθύνονται από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και αφού ανάβουν τις μολότοφ που κρατούν στα χέρια τους στρίβουν στη οδό Βερανζέρου όπου βρίσκεται το ΑΤ Ομονοίας.

Σε λιγότερο από είκοσι δευτερόλεπτα οι κουκουλοφόροι πυρπολούν με τις μολότοφ που είχαν στα χέρια τους την είσοδο του τμήματος δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών και εξαφνίζονται ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

Να σημειωθεί πως από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες

Στην «καρδιά» της Αθήνας, σε μια περιοχή που θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας, οι κουκουλοφόροι έφτασαν ανενόχλητοι έως το Α.Τ. Ομονοίας, πέταξαν μολότοφ, έκαψαν κλούβα και αυτοκίνητα, πέταξαν βόμβες μέχρι και στο κρατητήριο και έφυγαν όπως… πήγαν, ανενόχλητοι. Μέσα σε μερικά λεπτά κατάφεραν να ξεφτιλίσουν τα σχέδια της αστυνομίας για τις πεζές περιπολίες και τον… «Περσέα».

Όλα έγιναν περίπου στις 21:00 το βράδυ, με τους δράστες να βάζουν πρώτα στο στόχαστρό τους την αστυνομική κλούβα που προοριζόταν για τις πεζές περιπολίες στο πλαίσιο του σχεδίου «Περσέας». Κατάφεραν έτσι να διαλύσουν την… πρεμιέρα του πριν καλά καλά αυτή γίνει.

Οι έρευνες προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σε συγκεκριμένη ομάδα, η οποία κάνει τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων κάθε… Σαββατοκύριακο.

Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν και τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Από τα πλάνα αυτά, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν οι δράστες τόσο για να φτάσουν στο Α.Τ. Ομονοίας όσο και για να φύγουν από εκεί μετά την επίθεση, θέλουν οι αστυνομικοί να επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν κάποιο από τα μέλη της ομάδας των κουκουλοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.