ΕΔΕ για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας

ΕΔΕ για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας

Τη διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη χθεσινοβραδυνή επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Στόχος είναι να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες αστυνομικών σε ό,τι αφορά την ετοιμότητά τους πριν το χτύπημα αλλά και την αντίδρασή τους μετά την επίθεση.

Εβδομήντα κουκουλοφόροι έκαναν τα… πύρινα εγκαίνια του αστυνομικού σχεδίου «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.», με βόμβες μολότοφ, επιχειρώντας να πυρπολήσουν το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και να κάψουν αστυνομικούς.

Από την επίθεση είχαμε τέσσερις αστυνομικούς τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο. Σε επικοινωνία του EleftherosTypos.gr με τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα, για την επίθεση ο ίδιος μας ανέφερε πως οι αστυνομικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Όσον αφορά τις συνθήκες της επίθεσης ο κ. Ντούμας αναφέρει : «Δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σκοπός του ΑΤ Ομονοίας το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να προστατέψει τον εαυτό του και τον οπλισμό του και να διαβιβάσει ότι δέχεται επίθεση. Από την στιγμή που δεν υπάρχει προσωπικό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.».

Όσο για το αν ήθελαν νεκρούς από την επίθεση ο κ. Ντούμας αναφέρει: «Φυσικά και ήθελαν νεκρό, το επιδίωξαν. Έχουμε συνηθίσει στην έννοια της μολότοφ και την θεωρούμε παιχνιδάκι. Σον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο οι μολότοφ κράτησαν ολόκληρη άμυνα στην Ρωσία, είναι βόμβες. Σημαίνει πως είναι εγκληματικές. και είναι ανθρωποκτόνες. Και όταν επιτίθεσαι με τέτοιες βόμβες κατά ενός αστυνομικού όπως εχθές, θες να τον κάψεις».

Σε ερώτηση για τις δράση των αναρχικών ομάδων το τελευταίο διάστημα ο κ. Ντούμας αναφέρει: «Δύο είναι οι λόγοι. Το ένα κομμάτι είναι η ανυπαρξία της αστυνόμευσης και το άλλο απουσία της πρόθεσης της πολιτικής ηγεσίας, να τιμωρήσει πραγματικά αυτούς που κατά καιρούς συλλαμβάνει η αστυνομία. Αυτά τα δύο σημαίνουν ότι η πολιτεία δεν έχει βούληση να πατάξει αυτό το φαινόμενο των βανδαλισμών, των καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας και τον κίνδυνο τραυματισμού αστυνομικών και πολιτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.