ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τί δείχνει η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το Α.Τ. Ομονοίας

Τί δείχνει η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το Α.Τ. Ομονοίας

Νέα στοιχεία που φωτίζουν τον χρόνο και τον τρόπο αντίδρασης των αστυνομικών στην επίθεση 50 κουκουλοφόρων στο τμήμα της Ομονοίας, το βράδυ της Δευτέρας, φέρνει στο φως η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν.

Από τις έως τώρα καταθέσεις των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό και τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ προκύπτουν απαντήσεις στα ερωτήματα ποιες αστυνομικές δυνάμεις και πότε ειδοποίησαν για την επίθεση, καθώς επίσης ποιοι και πότε ανταποκρίθηκαν στο συμβάν. Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι για το περιστατικό διετάχθη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) σε αναζήτηση τυχόν επιχειρησιακών ευθυνών.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι η καταδρομική επίθεση στο τμήμα σημειώθηκε στις 8.40 μ.μ., ενώ η πρώτη ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έγινε στις 8.44 μ.μ. από περιπολικό του Α.Τ. Ομονοίας που κινείτο κοντά στην πλατεία. Ενα λεπτό αργότερα, στις 8.45 μ.μ., για την επίθεση στο τμήμα ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου ο οδηγός του λεωφορείου της ΕΛ.ΑΣ., που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της 3ης Σεπτεμβρίου με την οδό Βερανζέρου και το οποίο πυρπόλησαν οι κουκουλοφόροι, πετώντας μέσα μία βόμβα μολότοφ. Την ομάδα των αναρχικών εντόπισαν δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση δύο αστυνομικοί με πολιτικά από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που εκτελούσαν περιπολία στο κέντρο της Αθήνας και τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κοτοπούλη. Ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για το επεισόδιο στις 8.45 μ.μ., αφού πρώτα χρειάστηκε να διαφύγουν τρέχοντας από το σημείο καταδιωκόμενοι από τους αναρχικούς που κατάλαβαν την ιδιότητά τους.

Οι επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσαν άμεσα εντολή να πάνε στο σημείο δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μία ομάδα ΟΠΚΕ καθώς και η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Ιουλιανού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ», η εντολή στις πρώτες ομάδες ΔΙ.ΑΣ. να συγκλίνουν στο Α.Τ. Ομονοίας δόθηκε στις 8.47 μ.μ., ενώ τα λεπτά που ακολούθησαν συνολικά πέντε ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης έσπευσαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ κινήθηκαν πεζή προς το σημείο της επίθεσης και χρειάστηκαν περίπου πέντε λεπτά μέχρι να προσεγγίσουν το τμήμα της Ομονοίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, οι συνάδελφοί τους από τη διμοιρία που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα διατάχθηκαν να παραμείνουν στη θέση τους, καθώς μέσα στο Πολυτεχνείο βρίσκονταν άτομα και υπήρξε ανησυχία για το ενδεχόμενο επεισοδίων περιμετρικά του κτιρίου του ΕΜΠ. Πάντως, παραμένει γεγονός ότι κανείς από τους δράστες δεν συνελήφθη, ενώ ουδείς στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να προσδιορίσει με ασφάλεια το δρομολόγιο διαφυγής των αντιεξουσιαστών μετά την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.