ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε εξέλιξη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη λίστα Λαγκάρντ

Σε εξέλιξη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη λίστα Λαγκάρντ

Από το πρωί σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, όπου εξετάζεται ο φάκελος με τα στοιχεία από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στη «νέα λίστα Λαγκάρντ».

Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν πειστικές εξηγήσεις και ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους που θα δρομολογηθούν μόλις η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στείλει το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ιωάννης Τέντες και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής μελετούν τον φάκελο με τα στοιχεία και δεν αποκλείεται να καλέσουν και τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εν συνεχεία, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή τη νέα πρότυπη που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, διαβίβασαν χθες σχετικό έγγραφο -με την ένδειξη «άκρως απόρρητο»- στον προϊστάμενό τους εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

Όμως, ο κ. Παντελής απουσίαζε και με εντολή του το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων παραδόθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τέντε, αφού όμως ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Κατόπιν αυτών το έγγραφο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη παρέμεινε ασφαλισμένο στο γραφείο του κ. Τέντε.

Σημειώνεται ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί κρατούν το στόμα τους κλειστό ως προς το περιεχόμενο της νέας πρότυπης λίστας.

Πέρα από τη διαβίβαση του εγγράφου των δύο οικονομικών Εισαγγελέων στη Βουλή, θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει και θα ενταχθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης και Ι. Καπελέρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.