Σάλο έχει προκαλέσει μια φωτογραφία στο Instagram Έλληνα αξιωματικού του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ελληνικής αστυνομίας να φιλιέται με μετανάστη μπροστά στην ελληνική σημαία παραμονές της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr, ο αστυνομικός είναι γνωστός για την δράση του υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ κινημάτων και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τις καινοφανείς δηλώσεις στην ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας αναφορικά με τα «γούστα» των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν εκεί.

Τα σχόλια στο twitter και στο facebook έχουν πάρει φωτιά.

Η ανάρτηση στο twitter που έφερε το θέμα στην δημοσιότητα:

Υπαστυνόμος Μ.Λώλης: «Στην ΕΛΑΣ υπηρετούν 9.000 ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί» (βίντεο)

Oπως είχε ενημερώσει το pronews.gr, σε καινοφανείς δηλώσεις στην ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας αναφορικά με τα «γούστα» των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν εκεί, είχε προχωρήσει πριν λίγο καιρό σε εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο υπαστυνόμος Μιχάλης Λώλης παρουσία της γενικής Γραμματέως του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίας Γιαννακάκη (από τα λίγα εναπομείναντα κα αξιόπιστα και σοβαρά στελέχη της κυβέρνησης)

Συγκεκριμένα ο υπαστυνόμος είχε δηλώσει καταχειροκροτούμενος ότι 9.000 αστυνομικοί είναι ομοφυλόφιλοι και φοβούνται να το δείξουν ή να το πουν!

Ιδού ολόκληρη η τοποθέτησή του

«Δουλειά της αστυνομίας», είπε, «είναι να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία των πολιτών, να αφουγκράζεται και να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποτελεί αρωγό και υποστηρικτή απέναντι από όποιον προσπαθεί να αντιπαλέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τμήμα στο οποίο εργάζεται, είπε πως προσπάθειά τους είναι να αντισταθούν στο αφήγημα της καταστολής και να υπερασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως όπλο στον αγώνα που κάνουν έχουν τον αντιρατσιστικό νόμο και τα άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται στα εγκλήματα μίσους. Επισήμανε ότι τα ρατσιστικά αδικήματα δεν είναι προσωποπαγή και, ουσιαστικά μιλάμε για κοινωνικά εγκλήματα.

Αναφερόμενος στον τομέα του σημείωσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών, υπάρχουν 9.000 ΛΟΑΤ άτομα τα οποία φοβούνται και κρύβονται.

Στη συνέχεια μιλώντας ως μέλος των ΛΟΑΤ αστυνομικών Ευρώπης, είπε πως επιδιώκουν να φέρουν στο προσκήνιο μια δικαιωματική αστυνομία.

Στόχος είναι η μείωση της εγκληματικότητας, όχι μόνο με την καταστολή αλλά και με την προστασία των δικαιωμάτων, τόνισε ο Μιχάλης Λώλης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί δυνατότητα στους ομοφυλόφιλους να πλησιάσουν την αστυνομία.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έκλεισε την ομιλία του υποστηρίζοντας πως τα ρατσιστικά εγκλήματα δεν είναι προσωποπαγή αλλά αποτελούν κοινωνικά εγκλήματα και κατέληξε λέγοντας πως “ρατσισμός δεν είναι άποψη αλλά έγκλημα”.

Περιέργως ουδείς αντέδρασε πλην κάποιων συναδέλφων του οι οποίοι αποδοκίμασαν και δια της επιχειρησιακή οδού τις δηλώσεις με αποτέλεσμα να επανέλθει ο συγκεκριμένος με νεότερες δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι πήγαν στο γραφείο του στην ΓΑΔΑ 4 αστυνομικοί συνάδελφοι του και τον συνεχάρησαν για τις δηλώσεις, του δήλωσαν ότι είναι ζευγάρια και ο ίδιος προσδιόρισε ότι το ποσοστό στο οποίο αναφέρονταν ήταν μόνο το 7,5% στις 65.000 άνδρες και γυναίκες των ΣΑ

Άρα προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα αν μόνο 9.000 είναι ομοφυλόφιλοι με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την άσκηση των καθηκόντων τους απέναντι σε σκληρούς κακοποιούς και τρομοκράτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!