ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Αθώωθηκε ο Κώστας Αγγελάκης της ΕΥΠ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο Κ.Βαξεβάνης – Πλαστή η απόδειξη πληρωμής 50.000 ευρώ

Αθώωθηκε ο Κώστας Αγγελάκης της ΕΥΠ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο Κ.Βαξεβάνης – Πλαστή η απόδειξη πληρωμής 50.000 ευρώ

Αθωώθηκαν από το τριμελές ​πλημμελειοδικείο​ Αθηνών ο πρώην διευθυντής κατασκοπείας της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, όπως και ο συνεργάτης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, οι οποίοι κατηγορούντο για πλαστογραφία μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Αντίθετα καταδικάστηκε η Μαρία Ξεφτέρη, ιδιώτης, η οποία είχε πλαστογραφήσει μία απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 50.000 ευρώ ως “αμοιβή,” υποτίθεται, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για “εργασίες που προσέφερε στην ΕΥΠ” το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Πιο αναλυτικά, μετά από 4 συνεδριάσεις έληξε σήμερα στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην Προϊστάμενο στη Δ/νση Κατασκοπείας της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη και τον πρώην συνεργάτη της ΕΥΠ στο εξωτερικό, κ. Σοφοκλή Κουκουλίτσιο. Το “PRONEWS” σας είχε αποκαλύψει την εθνική δράση του δικτύου κατασκοπείας που είχαν στήσει οι κ.κ. Κ.Α. και Σ.Κ. σε Βαλκάνια και Τουρκία…

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Βαξεβάνης είχε κατηγορήσει τους Κ.Α. και Σ.Κ. ότι είχαν δώσει εντολή στην τρίτη κατηγορούμενη κα Μαρία Ξευτέρη να πλαστογραφήσει απόδειξη της ΕΥΠ, από την οποία φαινόταν ότι ο Κ. Βαξεβάνης πληρωνόταν από την υπηρεσία όταν Διοικητής αυτής ήταν ο κ. Κ. Μπίκας.

Το Δικαστήριο κήρυξε αθώους τόσο τον πρώην Προϊστάμενο στη Δ/νση Κατασκοπείας της ΕΥΠ κ. Κ.Α. όσο και τον συνεργάτη της ΕΥΠ κ. Σ.Κ., ενώ κήρυξε ένοχη την κα Μ.Ξ. επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης 6 μηνών εξαγοράσιμη επί 5 ευρώ ημερησίως.

Ειδικότερα ο Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίστηκε ότι η Μ.Ξ. κυνηγημένη από τύψεις, πήγε σε αυτόν και του ομολόγησε ότι είχε πλαστογραφήσει η ίδια την απόδειξη κατ’ εντολή του Κ.Α. και του Σ.Κ. οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της ήταν ενεργούμενα των κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Μιχ. Σάλλα.

Τα όσα προέκυψαν από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών από την Αστυνομία και αποκαλύφθηκαν στο Δικαστήριο ήταν συγκλονιστικά.

Προέκυψαν περίεργες «συνδέσεις» και «διασυνδέσεις» ανάμεσα στην Μ.Ξ., δημοσιογράφους, δικηγόρους ποινικούς, την ΕΥΠ, και πιθανόν και σε δικαστικούς λειτουργούς.

Η κατάσταση στη δίκη ήταν τεταμένη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας…

Ο Κ. Βαξεβάνης επιτέθηκε φραστικά στον συνήγορο των Κ.Α. και Σ.Κ. κ. Γεώργιο Χρ. Παπατσώρη κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του.

Ευτυχώς η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, παρά την ένταση της ακροαματικής διαδικασίας, επανέφερε στην τάξη όλους τους παράγοντες της δίκης.

Ο δικηγόρος της υπεράσπισης του Κ.Α. και Σ.Κ. κ. Γεώργιος Χρ. Παπατσώρης δήλωσε μετά το πέρας της δίκης: «το κουβάρι της πλεκτάνης σιγά-σιγά ξετυλίγεται και στο φως θα έρθουν κι άλλα στοιχεία που θα αποκαλύψουν πολλά από όσα συνέβησαν τα τελευταία έτη στη χώρα μας.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το παρασκήνιο της υπόθεσης θα σας κρατάμε ενήμερους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.