Παράνομοι μετανάστες έδωσαν 500 ευρώ για Ηγουμενίτσα αλλά ο οδηγός τους μετέφερε στην Αθήνα

Παράνομοι μετανάστες έδωσαν 500 ευρώ για Ηγουμενίτσα αλλά ο οδηγός τους μετέφερε στην Αθήνα

Μία «γνώριμη» ιστορία εκτυλίχτηκε το μεσημέρι στη Λαμία με πρωταγωνιστές, τέσσερις παράνομους μετανάστες, έναν Τούρκο οδηγό νταλίκας και έναν από τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που κάνουν χρυσές δουλειές με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας.

Η ιστορία ξεκίνησε με τους τέσσερις παράνομους μετανάστες να έχουν πάρει το χαρτί «των 30 ημερών» το οποίο δίνεται για την προετοιμασία τους να αφήσουν τη χώρα μας, κάτι βέβαια που δεν γίνεται ποτέ, καθώς πρόκειται για μια εντελώς τυπική διαδικασία, ενώ το «χαρτί» δεν έχει καμία απολύτως ισχύ.

Στο ταξίδι που έκαναν με το τραίνο από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη, στη διαδρομή γνώρισαν κάποιον επιτήδειο βοηθό, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι με ένα από τα φορτηγά του θα τους έστελνε Ιταλία πιθανότατα μέσω Ηγουμενίτσας ή ακόμη και Πάτρας (καθημερινά τα δελτία με δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών και στα δύο λιμάνια που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα αλλά οι «αρχές» τους το απαγορεύουν!).

Οι τέσσερις προσφέρθηκαν μάλιστα να πληρώσουν 500 ευρώ και κάπου στην Κατερίνη επιβιβάστηκαν στο φορτηγό μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν στο ύψος της Λαμίας.

Σύμφωνα με τους τέσσερις αλλοδαπούς, κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν, με τα GPS που έχουν πιθανότατα στα κινητά τους, ότι αντί να πάνε Ηγουμενίτσα γύριζαν Αθήνα και τότε άρχισαν να κλωτσάνε το φορτηγό για να το σταματήσουν.

Από την πλευρά του ο 60χρονος Τούρκος οδηγός της νταλίκας, κατέθεσε ότι δεν κατάλαβε πότε του «φόρτωσαν» τους μετανάστες και ήταν μάλιστα αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία όταν σταμάτησε σε πρατήριο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Ανθήλης.

Με δυσκολία – αφού δε γνωρίζει αγγλικά – ζήτησε βοήθεια από τον άνθρωπο στο πρατήριο να ειδοποιήσει την αστυνομία γιατί είχε καταλάβει περίεργους θορύβους στο φορτίο του και φοβόταν να το ελέγξει μόνος του.

Πράγματι στο σημείο έφτασε η Άμεση Δράση που προσήγαγε την «παράξενη παρέα» στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Την υπόθεση περιπλέκει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι κανείς δε μιλά ελληνικά ή αγγλικά και γινόταν προσπάθεια να βρεθούν διερμηνείς προκειμένου να ξεκαθαρίσει απολύτως τι έχει συμβεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιττό να προστεθεί ότι ουδείς εκ των τεσσάρων παράνομων μεταναστών πρόκειται να απελαθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.