ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Αεροπειρατεία στον Αερολιμένα»: Οι τζιχαντιστές, η διαπραγμάτευση και η επέμβαση της ΕΚΑΜ (βίντεο)

«Αεροπειρατεία στον Αερολιμένα»: Οι τζιχαντιστές, η διαπραγμάτευση και η επέμβαση της ΕΚΑΜ (βίντεο)

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ. “πραγματοποίησαν έφοδο” και εξουδετέρωσαν τους τζιχαντιστές τρομοκράτες

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ μετείχαν στην ετήσια Άσκηση Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που έγινε στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Στην συγκεκριμένη άσκηση που τιτλοφορείται «Αεροπειρατεία στον Αερολιμένα» πήραν μέρος αρκετά άτομα, ανάμεσά τους υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι συναρμόδιων Φορέων, Υπηρεσιών και λοιπών Αρχών Ασφαλείας

Το σενάριο τής άσκησης αφορούσε στη θρησκευτική τρομοκρατία σύμφωνα όπου μέλη της οργάνωσης του ISIS είχαν καταλάβει αεροσκάφος cargo και απειλούσαν ότι θα το τινάξουν στον αέρα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τόσο του αεροδρομίου όσο ομάδα διαπραγματευτών και στελέχη της ΕΚΑΜ.

Την εκπαίδευσή τους είχαν αναλάβει έμπειροι σε θέματα θρησκευτικής τρομοκρατίας αξιωματικοί από το εξωτερικό.

Μετά την πολύωρη διαπραγμάτευση ακολούθησε εισβολή ομάδας ΕΚΑΜ στο αεροσκάφος.

Σκοπός ήταν να δοκιμαστούν τα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια, που διασυνδέονται με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών κατά της Πολιτικής Αεροπορίας, με κωδική ονομασία «Ίκαρος», το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης Αερολιμένα καθώς και τα ειδικά Σχέδια:

Διαχείρισης Κρίσιμων Περιστατικών και Κρίσεων και Διαπραγματεύσεων, με την κωδική ονομασία «Νίκιας» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=qU04FTHEo7w

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.