ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρχεται νέα… «αποσυμφόρηση»: 5000 αλλοδαποί στη Σάμο – Δρομολογείται η μεταφορά τους στην «ενδοχώρα»

Έρχεται νέα… «αποσυμφόρηση»: 5000 αλλοδαποί στη Σάμο – Δρομολογείται η μεταφορά τους στην «ενδοχώρα»

Στους 5.000 υπολογίζονται οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη Σάμο, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες με αποτέλεσμα σύντομα να δρομολογηθεί η μεταφορά τους στην «ενδοχώρα» για μόνιμη εγκατάσταση.

Η κατάσταση είναι οριακή και δύσκολη, καθώς σε εγκαταστάσεις χωρητικότητας 700 ατόμων βρίσκονται αυτή τη στιγμή 5.000 άτομα, και μάλιστα σε συνθήκες χειμώνα.

Σε κατεπείγουσα επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος προειδοποιούν ότι «ήδη η πρώτη ελαφρά βροχή προκάλεσε ανησυχητικές καταστάσεις. Ακολουθούν καταιγίδες, επιδείνωση του καιρού και κρύο».

Μάλιστα, οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι εάν δεν υπάρξουν άμεσες ενέργειες, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και καλούν τον κ. Βίτσα να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για αποσυμφόρηση του ΚΥΤ.

Μα άλλα λόγια έρχεται νέα «αποσυμφόρηση» με τη μεταφορά χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην περίφημη «ενδοχώρα» που χωρά τους πάντες.

«Αρχίστε από σήμερα την αποσυμφόρηση του νησιού και ολοκληρώστε την τις επόμενες ημέρες. Μεταφέρετε όσους μετανάστες- πρόσφυγες χρειάζεται, ώστε το ΚΥΤ να λειτουργεί σύμφωνα με τη χωρητικότητά του», επισημαίνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κατάσταση μέρα με τη μέρα κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη. Και τότε αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η Κυβέρνηση, εσείς και η Κυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.