«Oχι» του αντεισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

«Oχι» του αντεισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

«Όχι» στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την δράση της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού λέει ο αντεισαγγελέας Εφετών.

Όπως αναφέρει η Real News, ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου εκτιμά ότι εάν ο Σάββας Ξηρός αποφυλακιστεί, τότε «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος».

Ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες. Ζήτησε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, καθώς σύμφωνα με πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, έχει 95% αναπηρία.

Ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, θεωρεί πως το πρόβλημα είναι πως ο Ξηρός δεν έχει μετανοήσει, και αυτό φαίνεται, «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν» και «επ’ αυτού αν αφεθεί ελεύθερος θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος».

Για τον εισαγγελέα το ερώτημα παραμένει αν ο Ξηρός έπαυσε να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ για το 95% της αναπηρίας του λόγω της τυφλότητάς του αναφέρει ότι η απουσία όρασης ως αίσθηση αποδυναμώνει εν μέρει τον άνθρωπο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πέραν της όρασης, δεν γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες τρεις, όπως την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση, ενώ για την αφή επίσης δεν συνάγεται ειδικότερο, πέραν τις μερικής αναπηρίας στο ένα από τα δύο άκρα.

Ο Ξηρός έχει εκτίσει 16 χρόνια από την ποινή του. Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης τον Οκτώβριο, επικαλούμενος διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για απολύσεις υπό όρους από την φυλακή, καταδίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.