Φρίκη: Στο εδώλιο 23 άτομα για την κακοποίηση 10χρονου κοριτσιού στην Καρδίτσα

Φρίκη: Στο εδώλιο 23 άτομα για την κακοποίηση 10χρονου κοριτσιού στην Καρδίτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση μιας υπόθεσης που προκαλεί ανατριχίλα καθώς εξετάζει το δράμα που έζησε ένα μικρό κορίτσι σε χωριό στην Καρδίτσα.

Από το πρώτο δικαστήριο, που επίσης είχε γίνει στη Λάρισα, (ΜΟΔ) προέκυψαν βαριές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης που ξεκινούσαν από 38 χρόνια η μεγαλύτερη έως τους 37 μήνες η μικρότερη, για 23 άτομα. Τα αδικήματα για τα οποία είχαν κριθεί ένοχοι ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση. Η κοπέλα, που βίωσε αυτόν τον εφιάλτη, τώρα είναι 23 ετών, όμως όπως είχε δεχθεί το πρώτο δικαστήριο οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν πριν καν συμπληρώσει τα δέκα της χρόνια.

Τα γεγονότα φαίνεται ότι έλαβαν χώρα σε χωριά στην Καρδίτσα και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία. Στο πρώτο δικαστήριο (που διήρκησε τρεις μήνες, από τις 19 Σεπτεμβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2012) η κοπέλα δεν είχε καταθέσει, με το δικαστήριο να απορρίπτει τα αλλεπάλληλα αιτήματα της υπεράσπισης να προσέλθει και να εξεταστεί η ίδια.

Σε γενικές γραμμές προέκυψε ότι η μικρή εξαναγκάστηκε να εκδίδεται σε γειτονικά χωριά της περιοχής όπου κατοικούσε, έναντι αμοιβής, που κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν. Η μικρή απειλείτο ότι θα μάθει ο πατέρας της και ότι θα μπουν βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, και έτσι υπέκυπτε στις εντολές των μαστροπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.