Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 60χρονη για την αποστολή τρομοδέματος στην Μέρκελ πριν 8 χρόνια

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 60χρονη για την αποστολή τρομοδέματος στην Μέρκελ πριν 8 χρόνια

Στη σύλληψη μιας 60χρονης προχώρησε η ελληνική αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα, για την υπόθεση αποστολής τρομοδέματος στην Ανγκελα Μέρκελ, το 2010.

Η 60χρονη, που διατηρεί κατάστημα επίπλων στην Καλλιθέα, συνελήφθη την προηγούμενη Δευτέρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας εξέδωσε ένταλμα σε βάρος της καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο των γερμανικών αρχών βρέθηκε αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε σταλεί στην καγκελάριο της Γερμανίας. Η 60χρονη είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις οικονομικής φύσεως, οπότε τα αποτυπώματά της υπήρχαν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., οπότε έγινε η ταυτοποίησή της, όταν οι γερμανικές αρχές έστειλαν το συγκεκριμένο εύρημα στις ελληνικές αρχές.

Τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει συνολικά 14 τρομοδέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και η Ανγκελα Μέρκελ.

Η 60χρονη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima που αποκάλυψε τη σύλληψή της, δήλωσε άγνοια για το πώς βρέθηκε το αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανέφερε ότι έκανε δανεισμούς βιβλίων ή αγορές από παλαιοπωλεία και μικρά βιβλιοπωλεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.