ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Βίτσας: «Υπάρχει κύκλωμα διακινητών στη Σάμο- Το σχέδιο που έχουμε δεν αποδίδει»

Δ.Βίτσας: «Υπάρχει κύκλωμα διακινητών στη Σάμο- Το σχέδιο που έχουμε δεν αποδίδει»

Η διακίνηση ανθρώπων είναι η τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο πηγή παράνομου πλουτισμού μετά τους εξοπλισμούς και τα ναρκωτικά, όπως ανέφερε ο υπουργός που ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου για τη Σάμο.

Την εκτίμηση ότι στη Σάμο «υπάρχει κύκλωμα διακινητών» εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας και παραδέχτηκε ότι το σχέδιο που υπάρχει για το νησί «δεν αποδίδει αποτελέσματα».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ενδεικτικό της ύπαρξης κυκλώματος διακινητών στο νησί είναι ότι «προχτές, με έξι μποφόρ, έφτασαν 166 άτομα στη Σάμο, κανένα στη Λέσβο και στη Χίο».

Ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου για την «καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, που είναι η τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο πηγή παράνομου πλουτισμού μετά τους εξοπλισμούς και τα ναρκωτικά», ενώ παραδέχτηκε ότι «στη Σάμο το σχέδιο που έχουμε δεν αποδίδει αποτελέσματα».

Υπενθύμισε, ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να φτιάξει ένα νέο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στη Σάμο για να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ, αλλά η διαδικασία προχωράει αργά λόγω γραφειοκρατίας.

Παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, στη Μόρια και τη γύρω περιοχή υπήρχαν 8.500 άτομα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στους 5.800 και την άλλη εβδομάδα ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι να πέσουν κάτω από τους 5.000.

Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι την Τετάρτη, 3.000 άτομα μεταφέρθηκαν από τα νησιά προς την ενδοχώρα ή επιστράφηκαν εθελούσια στις πατρίδες τους. Σύμφωνα με τον ίδιο στην ενδοχώρα υπάρχουν 28 κέντρα φιλοξενίας και διαμερίσματα για 25.000 ανθρώπους, «οι οποίοι ζουν σε πολύ καλές έως άριστες συνθήκες».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των καταγγελιών για κακοποιήσεις παιδιών στα ΚΥΤ, ο κ. Βίτσας ζήτησε από τις οργανώσεις «άμεση αναφορά στις αντίστοιχες αρχές» και σημείωσε ότι «η σωστή προσέγγιση είναι να προσπαθείς συνέχεια να μην υπάρχει κακοποίηση», προσθέτοντας ότι το υπουργείο μεταφέρει, κατά προτεραιότητα, τα ευάλωτα παιδιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε μέρη με ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2019, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός «είναι αναπτυξιακός γιατί παίρνει τα δεδομένα όλων των προηγούμενων χρόνων που μας έβγαλαν από το μνημόνιο και δεν παίρνει περιοριστικά μέτρα, αλλά θετικά μέτρα». Αυτό, συνέχισε, θα δώσει δύο πολύ μεγάλες ωθήσεις, «την αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης» και «τις συνθήκες για ένα νέο επίπεδο επενδύσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.