Επίθεση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ο.Γεροβασίλη στους δικαστικούς για τον Ριχάρδο! – Θυμός Α.Τσίπρα

Επίθεση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ο.Γεροβασίλη στους δικαστικούς για τον Ριχάρδο! – Θυμός Α.Τσίπρα

Κάλυψη στους αστυνομικούς έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση του «φάλτσου» στην δήθεν, όπως όλα δείχνουν, υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

“Οι εισαγγελείς έδωσαν το πράσινο φως δεν φέρουν ευθύνη οι αστυνομικοί” σημειώνει με non paper που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Πλήρη κάλυψη προς την αστυνομία δίνουν κύκλοι του υπ. Προστασίας του Πολίτη για την “υπόθεση Ριχάρδος”, και την μεγάλη επιχείρηση για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με το σχετικό non paper, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την επιχείρηση μετά από την έγκριση που πήραν από τους εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν γνώση της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς είχαν επί της ουσίας τον έλεγχο όχι μόνο στην αρχή, αλλά και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν οι “κύκλοι”.

Αναλυτικά το non paper

“Για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης”.

Με την αποκάλυψη του pronews.gr ότι το ΥΠΟΙΚ απάντησε στην ανακρίτρια ότι δεν υπάρχει αδίκημα λαθρεμπορίας χρυσού και ότι τελικά οι εμπλεκόμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι και η απόφαση για προφυλάκιση ανακαλείται, επικράτησε ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωταγωνιστές ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο λόγος ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί διαβεβαιώσεις, πώς η υπόθεση είναι «δεμένη» κάτι που ανατράπηκε σήμερα με έγγραφο της ΑΑΔΕ το οποίο φέρεται να αποδεικνύειότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, «δείχνοντας» ότι υπήρχαν σημαντικές νομικές παραλείψεις στην υπόθεση.

Η ένταση προκλήθηκε γιατί με τις διαβεβαιώσεις που είχε ο πρωθυπουργός, «σήκωσε» το θέμα στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και το ενέταξε στην ομιλία του, κάνοντας λόγο για μία επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την ψήφιση φοροελαφρύνσεων πολιτών και επιχειρήσεων, «αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο “Ριχάρδος”, που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία, και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή λόγω των παραλείψεων, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να είναι εκτεθειμένος γιατί βιάστηκε να δώσει προεκτάσεις σε μία υπόθεση για την οποία δεν έχει αποφανθεί η ίδια η Δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.