Μόρια: Φέρνουν ακόμη 4.000 παράνομους μετανάστες στην… ενδοχώρα από τη Λέσβο

Μόρια: Φέρνουν ακόμη 4.000 παράνομους μετανάστες στην… ενδοχώρα από τη Λέσβο

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πηγές του, είναι -μέχρι τα Χριστούγεννα- να μετακινηθούν τόσοι αιτούντες άσυλο από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ώστε να παραμένουν εκεί όχι περισσότεροι από 4.000.

Ήδη σήμερα μετά την αναχώρηση χθες 300 ατόμων με το πλοίο της γραμμής (με κατεύθυνση τον Πειραιά), η Μόρια φιλοξενεί επίσημα 5.388 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλοι 300 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το βράδυ και άλλοι τόσοι την ερχόμενη Δευτέρα. Στο σύνολό τους οι αναχωρούντες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο (οικογένειες με παιδιά, άρρωστοι, γυναίκες μόνες κ.λπ.).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αναχωρούντες από τη Λέσβο κατευθύνονται από τον Πειραιά σε δομές που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.