Ποινή φυλάκισης 10 ετών αποφάσισε το δικαστήριο για τους δύο στρατιώτες που είχαν κακοποιήσει σκύλο (φωτο)

Ποινή φυλάκισης 10 ετών αποφάσισε το δικαστήριο για τους δύο στρατιώτες που είχαν κακοποιήσει σκύλο (φωτο)

Την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 10 ετών με διετη αναστολή των δύο νεαρών που είχαν κακοποιήσει σκύλο όταν ήταν στρατιώτες στην Κόνιτσα αποφάσισε το Πενταμελές Δικαστήριο Ιωαννίνων.

Στους δύο νεαρούς επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Όπως γράφει το zoosos.gr σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με διετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε και ο τότε στρατιώτης που απαθανάτισε την κακοποίηση.

Στο βίντεο οι δύο στρατιώτες είχαν καταγραφεί να αρπάζουν το σκυλάκι και στη συνέχεια να το πετούν σε γκρεμό.

Την αυστηρότατη προβλεπόμενη ποινή για τους δύο στρατιώτες είχε ζητήσει ο Πάνος Καμμένος τον Μάρτιο όταν είχε δει το φως της δημοσιότητας το βίντεο.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας ο δικαστής τους εξήγησε ότι οι χρηματικές ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι πολύ μικρές και επιεικείς και ότι εξαντλήθηκαν τα όρια λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, ο ένας είναι 19 και ο άλλος 20 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.