Σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού: «Εικόνες ντροπής όσα έγιναν» (βίντεο)

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού: «Εικόνες ντροπής όσα έγιναν» (βίντεο)

Στις σοκαριστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, μέσα στο κελί του, στις φυλακές Αυλώνα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τα πρώτα στοιχεία, προκύπτει ότι οι κρατούμενοι που εμφανίζονται στο βίντεο έσπασαν δυο πόρτες για να φτάσουν στον 19χρονο, ενώ είχαν μαζί τους εργαλεία και λοστούς.

«Πέρα από αυτό το γεγονός, πρέπει να πούμε ότι η τιμωρία ενός κρατουμένου πρέπει να σταματά πάντα στην εξωτερική πόρτα της φυλακής. Οι εικόνες που είδαμε από τα βίντεο είναι εικόνες ντροπής, δεν είναι εικόνες οργής. Και για αυτές τις εικόνες ντροπής και για όσα λέγονται και γράφονται στα σόσιαλ μίντια πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι», σχολίασε αρχικά ο κ. Καρακίτσος.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι «έχουμε έναν ενδοιασμό όσον αφορά το γιατί έπρεπε ο κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα. Οι φυλακές Αυλώνα δεν είναι φυλακές ανηλίκων είναι φυλακές νέων. Οι ανήλικοι κρατούνται στην Κόρινθο. Όσοι έχουν κατηγορηθεί για αδικήματα κατά των ηθών δεν πάνε στη φυλακή Αυλώνα. Πηγαίνουν στα Γρεβενά και στην Τρίπολη».

Για το αν είχαν μαζί τους εργαλεία όσοι χτύπησαν τον 19χρονο ο κ. Καρακίτσος απαντά «για το αν έχουν μηχανικά ή αυτοσχέδια εργαλεία αυτό είναι προϊόν έρευνας. Ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης το έχει απαντήσει ακόμα. Και ελπίζουμε αυτή η έρευνα να ρίξει άπλετο φως στο τι είδους εργαλεία είχαν για να σπάσουν τις κλειδαριές. Εκείνη τη μέρα σωφρονιστικός υπάλληλος που να φυλά το συγκεκριμένο πόστο δεν υπήρχε. Υπήρχε ένας φύλακας υπεύθυνος για το εσωτερικό θεωρείο, για το επισκεπτήριο συνηγόρων και συγγενών που γινόταν εκείνη τη στιγμή, για το παράρτημα και για το πειθαρχείο».

Στο τέλος ανέφερε ότι «έχουμε βαρεθεί να είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης για να μας επιρρίψουν ευθύνες. Όχι! Δεν φταίνε οι σωφρονιστικοί που έσπασαν τις πόρτες. Όχι! Δεν φταίνε οι σωφρονιστικοί που είναι 5 άτομα για να φυλάνε 250 κρατούμενους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.