Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της την καταγγελία για βασανισμό ανήλικου πακιστανού

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της την καταγγελία για βασανισμό ανήλικου πακιστανού

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό, κατήγγειλαν ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς 11χρονο παιδί, υπηκοότητας Πακιστάν, ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία, επειδή ζήτησε να πάει στην τουαλέτα.

Από την πλευρά της η ελληνική αστυνομία διέψευσε το περιστατικό υπογραμμίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία και βασανισμούς ανηλίκων αλλοδαπών από αστυνομικούς στον Ε.Χ.Π.Α Ανηλίκων Αμυγδαλέζας».

Επίσης διευκρινίζεται από την αστυνομία πως ο ανήλικος είναι 14 ετών και όχι 11 όπως αναφέρθηκε στην καταγγελία. Επιπρόσθετα την επόμενη ημέρα «ο ανήλικος επικαλέστηκε εκ νέου κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Παίδων Π.&Α. Κυριακού, όπου και πάλι δεν διαπιστώθηκε τίποτα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή».

«Ο συγκεκριμένος ανήλικος υπήκοος Πακιστάν την 18-12-2012 συνελήφθη να διαμένει παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών παραδόθηκε αυθημερόν στο Ε.Χ.Π.Α Ανήλικων Αμυγδαλέζας, όπου παραμένει για να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής του». Καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.