Πατέρας Στέλλας Ακουμιανάκη: «Θα μας πουν ότι τα έκαναν όλα καλά- Με 2,4 αλκοόλ στο αίμα δεν έχει πεθάνει ποτέ κανείς»

Πατέρας Στέλλας Ακουμιανάκη: «Θα μας πουν ότι τα έκαναν όλα καλά-  Με 2,4 αλκοόλ στο αίμα δεν έχει πεθάνει ποτέ κανείς»

Σε «εφιάλτη» εξελίσσεται για τους γονείς της Στέλλας Ακουμιανάκη η δίκη για τον θάνατό της, καθώς 7,5 χρόνια μετά η υπόθεση παραμένει ανοικτή.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, Μανώλης Ακουμιανάκης, κατά τη δίκη υποστήριξε ότι «από τις 4:45 που έγινε λήψη αερίων αίματος, η Στέλλα παρέμεινε σε ένα φορείο στον διάδρομο των ΤΕΠ και δεν υπάρχει καμία ιατρική πράξη ή επανεξέταση μέχρι που άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα της, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους συνοδούς της, οι οποίοι ειδοποίησαν τη νοσηλεύτρια».

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη κοπέλα είχε βγει τη Μ. Παρασκευή του 2011, με δυο φίλους της, σε μπαρ του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στη συνέχεια μπήκε μαζί τους σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευσε σε ερημικό σημείο, κάτω από το φρούριο Φορτέτζα. Εκεί οι νεαροί φέρεται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ η Στέλλα έπεσε θύμα βιασμού. Λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, η άτυχη κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και τότε οι δυο νεαροί την μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε στο επόμενο διάστημα και τελικά, ανήμερα του Πάσχα, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Χθες, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά, κάθισαν δυο ιατροί, ειδικευόμενοι τότε, οι οποίοι είχαν εφημερία στο μοιραίο διάστημα -μέχρι και το πρωί του Μ. Σαββάτου. Οι δυο ιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως. Η μια εκ των ιατρών, ωστόσο, απαλλάχτηκε οριστικά από τις κατηγορίες, παρά την πρωτόδικη καταδίκη της.

Η δίκη, σύμφωνα με το zarpanews.gr, συνεχίστηκε με το σκέλος που αφορά στον δεύτερο ιατρό, όμως η διαδικασία τελικά διεκόπη νωρίς το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) είχε αθωώσει τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους, ανατρέποντας ολικά την πρωτόδικη απόφαση και προκαλώντας αγανάκτηση των συγγενών της Στέλλας. Πρόκειται για δύο ειδικευόμενους γιατρούς και έναν 30χρονο σήμερα νεαρό, ο οποίος κατηγορούνταν ότι βίασε την 16χρονη μαθήτρια μαζί με τον 17χρονο κοινό τους φίλο που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για βιασμό από τα αρμόδια Δικαστήρια Ανηλίκων.

Η οικογένεια, κατά την ίδια πηγή, έχει προσφύγει στον Αρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του ΜΟΕ.

Πατέρας Στέλλας: «Oύτε μια συγγνώμη 7,5 χρόνια μετά!»

«Ο βιαστής και ο φίλος του ειδοποίησαν τους γιατρούς» είπε ο κ. Ακουμιανάκης ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως αν η οικογένεια είχε ειδοποιηθεί, το παιδί θα ζούσε. «Ούτε μια σακούλα για τα ούρα δεν έβαλαν. Και τώρα θα μας πουν πάλι ότι τα έκαναν όλα καλά. Δεν την παράτησαν στον δρόμο, σε Νοσοκομείο την πήγαν. Αν την είχαν αφήσει έξω απ’ το σπίτι θα ζούσε. Με 2,4 αλκοόλ στο αίμα δεν έχει πεθάνει ποτέ κανείς στα ιατρικά χρονικά. Και δεν πέθανε στον δρόμο, πέθανε στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Ρεθύμνου με 2,5 ποτηράκια ουίσκι» σημείωσε στη συνέχεια, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ούτε μια συγνώμη, ούτε μια συλλυπητήρια επιστολή 7,5 χρόνια μετά» προσέθεσε ο κ. Ακουμιανάκης και υποστήριξε πως το μόνο που ένοιαζε όσους ήταν εκεί εκείνο το βράδυ ήταν «να μην μπλέξουνε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.